Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern concedeix set crèdits per a empresaris per valor de 572.540 euros


Escrit per: 
Redacció

 

L’executiu ha anunciat l’atorgament de set crèdits preferents a empresaris per un import global de 572.540 euros.

D’aquesta manera, han recordat que fins ara trenta empresaris han formalitzat les tramitacions administratives per poder-se acollir al programa de finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació, innovació o reconversió, i projectes emprenedors. S’ha aprovat set crèdits, se n’ha denegat set i la resta dels projectes estan en curs d’avaluació.
Els trenta empresaris que han formalitzat les tramitacions administratives per poder-se acollir al programa de finançament privilegiat ho han fet en virtut del Decret del 3 de març del 2010 de qualificació d’interès nacional i social d’un programa destinat al finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació, innovació o reconversió, i projectes emprenedors. Els empresaris han dipositat les sol·licituds i els seus projectes de negoci perquè siguin avaluats per la comissió mixta.
Cal afegir que, concretament, set sol·licituds han estat valorades favorablement per la comissió mixta, que es va constituir per avaluar els projectes presentats, per un import total de 572.540 euros. Els beneficiaris de les ajudes del programa de finançament preferent ja han formalitzat les corresponents operacions de crèdit a les entitats bancàries de la seva elecció.
D’altra banda, la comissió ha denegat set sol·licituds de finançament privilegiat, ja que per la seva tipologia no complien els requisits establerts en el decret esmentat. La resta dels projectes presentats estan en curs d’avaluació per part de la comissió, que ha augmentat la freqüència de les seves reunions per agilitar al màxim el procés per concedir els préstecs i atendre la creixent demanda dels empresaris per acollir-se al programa.

Innovació
La gran majoria dels projectes preveuen crear un nou negoci i desenvolupar activitats innovadores i pioneres al Principat. Igualment, s’ha presentat projectes emprenedors que pretenen arriscar mitjançant l’oferta de nous productes i serveis. En aquest sentit, hi ha tres projectes, els quals superen l’import màxim de 250.000 euros previst en el marc del present programa.
Tal com ho estipula la normativa referent, el Govern haurà de valorar si justifiquen un alt grau d’interès social o econòmic, tenint en compte, si és el cas, l’avaluació favorable de la comissió mixta.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic