Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern destina 10,6 milions d’euros a dinamitzar les comarques de muntanya


Escrit per: 
Agències


El consell de govern va aprovar en la darrera reunió celebrada dedicar 10,6 milions d’euros a obrir diferents convocatòries per millorar la qualitat de vida de les àrees de muntanya, segons van informar fonts de l’executiu català.

Els diners aniran destinats a la dinamització territorial de les comarques de muntanya (5,6 milions), a fer millores a la xarxa de camins rurals i veïnals en aquestes comarques (3,1 milions) i en zones considerades de muntanya (1,3 milions), i a tirar endavant actuacions de des­envolupament local (550.000 euros).
Les comarques que es podran beneficar dels ajuts són l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Vall d’Aran. Es podran acollir a les subvencions els consells comarcals, els ajuntaments, les entitats municipals descentralitzades o els consorcis.
Les actuacions que es poden finançar amb aquests ajuts són el condicionament d’equipaments lligats a l’economia productiva, de suport al sector turístic o de caràcter social; la millora integral de nuclis; l’ordenació i valorització del paisatge i el medi natural, i la consolidació d’infraestructures d’electrificació rural presentades pels municipis o pels consells comarcals.
L’ajut no podrà superar el 80 per cent del cost total del projecte i per atorgar-lo es tindrà en compte criteris com el grau d’incidència territorial, la generació de llocs de treball, la contribució a fixar població als petits nuclis rurals o la inclusió de mesures de correcció de l’impacte paisatgístic.
El Govern també atorgarà 3,1 milions d’euros en subvencions per impulsar actuacions a la xarxa veïnal i rural de camins de les comarques de muntanya, com ara la millora d’accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l’accés a punts d’interès turístic o paisatgístic i l’adequació de senders.
Aquesta convocatòria es complementa amb una altra, dotada d’1,3 milions d’euros, adreçada als consells comarcals per fer actuacions en aquells municipis inclosos en alguna zona considerada de muntanya. Es tracta dels Altiplans Centrals, el Montsec, el Montseny-Guilleries-Lluçanès, els ports de Beseit i l’àrea de Prades-Montsant, a més de dotze municipis individualment.
El Govern ha aprovat destinar 550.000 euros a subvencionar actuacions que impulsin el desenvolupament local dels diferents sectors d’activitat de les comarques i les zones de muntanya. Aquests ajuts s’adrecen a consells comarcals i ajuntaments per facilitar iniciatives que, per la seva tipologia o el seu abast territorial, no encaixen en les altres línies d’ajuda.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic