Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de la façana de l’antiga residència Solà d’Enclar que es convertirà en el CREI.
Vista de la façana de l’antiga residència Solà d’Enclar que es convertirà en el CREI.

El Govern preveu una partida de dos milions per adequar el CREI


Escrit per: 
M. Prat / Foto: Jonathan Gil

El Govern preveu tirar endavant l’any vinent dos dels projectes sociosanitaris més reclamats darrerament: el Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) destinat a joves amb trastorns de conducta i un centre de salut mental. Així queda reflectit en el pressupost del 2020 que inclou una partida de dos milions per al CREI i 30.000 euros per fer els primers passos per a l’espai destinat a salut mental.
De fet, el 16 d’octubre passat l’executiu va licitar les obres d’adequació de l’edifici de l’antiga residència Solà d’Enclar per complir amb un projecte que inicialment s’havia previst que estigués en funcionament aquest 2019. Els dos milions inclosos en el pressupost han de servir per culminar la primera  fase d’obres, és a dir, condicionar quatre de les sis plantes que té actualment l’edifici amb l’objectiu de poder acollir el centre per a joves amb trastorns de conducta diagnosticats, i que requereixen un abordatge socioeducatiu i terapèutic.
Igualment, en els comptes ja es preveu que el 2021 hi haurà una nova dotació econòmica per fer la segona fase i que servirà perquè les altres dues plantes que hi ha a l’edifici es puguin destinar a habitatge d’ús social.

Salut mental
Els números d’Ordenament Territorial també preveuen la construcció de l’edifici que acollirà un centre de salut mental. En aquest cas s’ha pressupostat 30.000 euros per poder convocar un concurs d’idees, mentre que també s’informa d’una partida de 250.000 euros per al 2021 per enllestir l’espai.
Per últim, i relacionat també amb infraestructures sanitàries, també es recull una partida de 875.000 euros destinada a fer reformes en diferents espais del centre hospitalari.
Relacionat amb el ministeri de Salut també en destaca una partida de 607.183 euros per un pla de comunicació sobre la història clínica compartida així com la compra de les aplicacions informàtiques que han de permetre implementar-la.

Govern
Dos milions
CREI
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic