Diari digital d'Andorra Bondia
La mudança a la nova seu de la Justícia l’haurà de fer una empresa especialitzada.
La mudança a la nova seu de la Justícia l’haurà de fer una empresa especialitzada.

El Govern s’estalviarà 400.000 € de lloguer amb la nova seu de la Justícia


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

Un cop estigui la darrera de les caixes i papers traslladats des de l’edifici de les columnes, on està ubicada la Batllia actualment fins la nova seu de la Justícia, que es preveu sigui a finals de l’any vinent, el Govern s’estalviarà 400.000 euros en concepte de lloguers. Des de l’executiu ja han confirmat que no mantindran el lloguer d’aquest edifici cèntric a la capital i que un cop estigui tot traslladat a la nova seu, a partir del 2020, es preveu que es doni per finiquitat el contracte de lloguer actual. A més el Govern també s’estalviarà el lloguer de les actuals oficines del Consell Superior de la Justícia ubicades al carrer Prat de la Creu, també d’Andorra la Vella. Així que l’estalvi ve a ser aquesta xifra de més de 400.000 euros, entre tots dos lloguers. Una partida que figura al pressupost del ministeri de Justícia i Interior i que al 2018 estava xifrada en 405.060 euros. 

Aquest cost de 400.000 euros s’haurà de restar de la despesa a partir de l’exercici del 2020 i pot servir per amortitzar la construcció del nou edifici de la Seu de la Justícia, que superarà els 20 milions d’euros. 

Mudança especial 
De fet, tal i com es va dir, la construcció del nou edifici té un pressupost d’uns 19 milions d’euros. Als quals a més s’haurà d’afegir el milió d’euros ja pressupostat pel Consell Superior de la Justícia per a la compra de mobiliari. La darrera partida ja calculada serà la dels 60.000 euros que preveu que costi la mudança. Segons va explicar el president del CSJ, Enric Casadevall, l’empresa encarregada de fer el trasllat de tot el material que hi ha a la Batllia haurà de ser especialitzada. Segons Casadevall, a més de traslladar mobiliari i material informàtic, la Batllia disposa de tota una sèrie de material confiscat i judicialitzat el qual ha de seguir un protocol intern de seguretat perquè no sigui manipulat. Per tot, aquesta mudança s’haurà de fer amb tota la cautela i tots els  requisits de seguretat a complir. 

D’altra banda, tal i com també va dir Casadevall la mudança no només es farà des de l’edifici de les columnes on està ubicada ara la seu de la Justícia fins a l’edifici nou, sinó que la Batllia també té altres dependències llogades on està ubicat part d’aquest material judicialitzat que ha de ser custodiat. A més de les dependències del Consell Superior de la Justícia ubicades en un altre domicili. Tant els 60.000 euros de la mudança com el milió d’euros de mobiliari nou per a la nova seu de Justícia formen part del pressupost del Consell Superior de la Justícia per al 2019. 

D’altra banda, Casadevall va recordar que, mentre el judici BPA està suspès, el CSJ continua gastant-se diners no només pel que fa al lloguer de la sala de l’edifici de Prada Casadet de la CASS, sinó que també paga mensualment un servei de vigilància durant les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, per custodiar tots els arxius que hi figuren de la causa. Mentre no hi ha judici, només s’estalvien els conceptes de neteja i de calefacció. 

Govern
estalviar
400.000 €
lloguer
nova seu de la justícia
Comentaris: 1

Comentaris

Cost actual dels lloguers de 400k anyal, mensual ? Termini de l'amortitzaciód total (despeses financeres incloses) dels 20M eur ? Entenent que el cost actual dels lloguers és anyal, necessitarem moltes décades per amortitzar-ho amb la premisa de destinar la mateixa partida dinerària que el cost dels lloguers actuals. Titular amb trampa. S'estalvia lloguer però s'incrementa deute, minimitzant de nou el marge de maniobra del país i de futurs governs. Seguim engreixant deute... era realment necessari ??

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic