Diari digital d'Andorra Bondia

El nombre d'assalariats disminueix a l'agost i situa la tendència anyal en el -3,6%


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El nombre d'assalariats al mes d'agost s'ha situat en els 36.265, el que suposa una lleugera davallada respecte al mes anterior, contribuint a mantenir la tendència negativa anyal en el -3,6%.

Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística en una nota on es posa de relleu que el sector de la construcció se situa en una tendència anyal del -15,2%.

El nombre total d’assalariats de l’agost és de 36.265 persones, de manera que la tendència anyal continua en xifres negatives del –3,6%. En aquest sentit, Estadística assenyala que el sector agricultura, ramaderia caça i silvicultura ha incrementat un 1,5% la seva tendència mensual.

Els altres sectors, en canvi, estan tots o gairebé tots en xifres negatives. A més, les dades posen de relleu que a part del sector de la construcció, encara al -15,2% en tendència anyal, s'ha produït un esfondrament del sectors d'indústries manufactureres, amb un -7% i hoteleria, amb el -4,5% de tendència anyal aquest estiu.

Pel que fa a la massa salarial, a l'agost s'ha situat en 69.977.360 euros, el que suposa una disminució del -3,3% en tendència anyal. Estadística apunta que a part de construcció, amb un -15,9%, els sectors més impactats per la tendència negativa de la massa salarial són els d'indústries manufactureres i hoteleria. En canvi, els sectors producció i distribució d’energia, activitats sanitàries i veterinàries i sistema financer, creixen en massa salarial.

D'altra banda, el salari mitjà total és de 1.929,61 euros per aquest mes, situant la tendència anyal en un 1%. En aquest sentit, el salari mitjà creix particularment en els sectors de transport i comunicacions, amb l'1,9% anyal, mentre que el sector altres activitats socials destaca amb un 1,6% anyal després de molts mesos en negatiu.
 

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic