Diari digital d'Andorra Bondia

El nombre d'assalariats disminueix lleugerament al novembre i se situa en 34.168


Escrit per: 
Agències

El mes de novembre es va tancar amb 34.168 assalariats, el que suposa una disminució del 0,3% respecte al mateix període de l'any anterior, en què se'n van comptabilitzar 34.281. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística en una nota en què posa en relleu que la mitjana d’assalariats d’acord amb les dades dels últims dotze mesos, és de 35.035, amb variacions negatives del 2,4% respecte a les dades dels últims dotze mesos del període anterior.

El nombre total d’assalariats del mes de novembre és de 34.168 persones, amb una variació negativa del 0,3% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què se'n van registrar 34.281. El sector de la construcció manté una acusada variació a la baixa del 9,2% respecte al mateix mes de l’any anterior. Altres sectors amb una tendència negativa són agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, llars que ocupen personal domèstic, i comerç a l’engròs i intermediaris del comerç. En canvi, presenten augments significatius del nombre d’assalariats els sectors altres activitats socials i serveis personals, activitats immobiliàries i serveis empresarials, i sistema financer. La mitjana d’assalariats d’acord amb les dades dels últims dotze mesos, és de 35.035, amb variacions negatives del 2,4% respecte les dades dels últims dotze mesos de l’any anterior.

Pel que fa a la massa salarial, el total del mes és de 63,7 milions d’euros, el que suposa una davallada del 2,3% respecte al mateix mes de l’any anterior. Les dades mostren la davallada del sector construcció, amb el 10,9% i l’agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb el 9,2%. En canvi, els sectors que registren una variació anual positiva són el sistema financer, i altres activitats socials i serveis personals. D’acord amb les dades dels últims dotze mesos, la mitjana de massa salarial és de 70,1 milions d’euros amb una variació negativa respecte al mateix període de l’any anterior del 2,9%.

D'altra banda, el salari mitjà total és de 1.865,04 euros per a aquest mes de novembre amb una variació negativa del 2% respecte al mateix període de l’any anterior. Segons Estadística, aquesta disminució és conseqüència, principalment, de la variació negativa de tres sectors: altres activitats socials i serveis personals, activitats immobiliàries i serveis empresarials i comerç al detall, llevat de vehicles de motor. Per contra, presenta una variació anual positiva el sector producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua. D’acord amb les dades dels darrers dotze mesos, la mitjana del salari mitjà és de 1.996,43 euros, amb una variació respecte al mateix període de l’any anterior que és negativa amb el 0,6%.

Número de vots: 115
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic