Diari digital d'Andorra Bondia

El nombre d’assalariats torna a davallar al mes de gener


Escrit per: 
Redacció / Agències

El mes de gener va tancar amb 38.374 assalariats, xifra que suposa un 0,2% menys que el mes anterior, i es continua així amb la progressió negativa, que situa la tendència anyal en el -3,9%. Així ho va fer públic ahir el departament d’Estadística, en una nota en què posa de relleu que el sector de la construcció manté una acusada tendència negativa, registrant una tendència anyal del -14%.

Estadística assenyala que la tendència mensual de la majoria dels sectors és manté estable, encara que en alguns casos es poden observar registres negatius marginals. A part de la davallada que es registra en el sector de la construcció, encara amb un registre d’un -14% en tendència anyal, les dades mostren una tendència negativa dels sectors d’indústries manufactureres, amb un descens del 7%, comerç a l’engròs i intermediaris del comerç, amb un -6,5%, i transports i comunicacions, amb el -4,5% de tendència anyal per a aquest mes.

Massa salarial
D’altra banda, la massa salarial total del mes de gener es va situar en 73,3 milions d’euros. La tendència anyal es manté a la baixa, amb una reducció del 4%. A part de la construcció, amb una disminució del 14,8%, els sectors més impactats per la tendència negativa de la massa salarial han estat indústries manufactureres, amb una davallada del 6,6%, i comerç a l’engròs, amb un -5,8%.
En canvi, el sector de producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua creix en massa salarial amb una tendència anyal del 3,3%, així com el sector relacionat amb les activitats sanitàries, amb un 2,4%.

Salari mitjà
Pel que fa al salari mitjà, al mes de gener es va situar en 1.910,58 euros, amb una tendència anyal del 0,3%. Aquest augment, segons posa en relleu el departament d’Estadística, és conseqüència principalment del creixement moderat del salari mitjà en els sectors educació, amb el 2,4% anyal, i activitats sanitàries i venda i reparació de vehicles de motor, amb un 1,4%. Per contra, presenten una lleugera tendència interanual negativa els sectors sistema financer, amb una disminució de l’1,9%, i construcció i hoteleria, que registra un -1,4%.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic