Diari digital d'Andorra Bondia

El nombre de visitants baixa a l'abril a causa de la menor entrada d'excursionistes


Escrit per: 
Agències

El mes d’abril han entrat al país 615.389 visitants, amb una tendència anyal del nombre de visitants del -1%. Així ho ha fet públic aquest divendres el Departament d'Estadística que ha posat de relleu que el nombre de turistes ha estat de 180.608 amb una tendència anual positiva del 0,3%, mentre que el nombre d’excursionistes ha estat de 434.781 amb una tendència anual negativa, del -1,1%.

Per nacionalitats, segons les dades d'Estadística, aquest mes d’abril destaquen les tendències anuals positives dels turistes francesos i d’altres nacionalitats, així com dels excursionistes francesos.

El mes d’abril han entrat al país un total de 615.389 visitants, dels quals 434.781 (70,7%) són excursionistes mentre que 180.608 són turistes (29,3%). Això representa una tendència negativa del nombre de visitants durant el mes d’abril, a causa de la tendència negativa dels excursionistes i malgrat la tendència positiva del nombre de turistes. Per nacionalitats, els visitants espanyols presenten xifres negatives a causa de la tendència negativa dels excursionistes i dels turistes.

Pel que fa als turistes, el mes d’abril se n'han comptabilitzat 180.608, amb una tendència anual que continua a l’alça, d’un 0,3%. Per nacionalitats, només els turistes espanyols presenten una tendència negativa anual (-0,7%). I respecte als excursionistes, se n'han registrat 434.781, mantenint la tendència anual en valors negatius, d’un -1,1%. Per nacionalitats, els excursionistes francesos són els que presenten una tendència positiva, mentre que la resta mostren tendències anuals negatives.

Les dades indiquen que la majoria dels excursionistes tenen com a únic motiu de visita les compres mentre que els turistes no tenen les compres com a primera opció preferent, sinó que prioritzen el fet de venir a esquiar o a visitar el país en general. La majoria dels visitants vénen en família (44%) o en parella (27%).

D'altra banda, Estadística ha assenyalat que la pernoctació mitjana dels turistes a l'abril ha estat de 3,2 nits, en la majoria dels casos en un hotel, aparthotel o apartament turístic. Andorra la Vella és la parròquia on es registren més pernoctacions, seguida del Pas de la Casa i Canillo.

Estadística també ha fet públiques les dades de visitants referents al març i al febrer. Pel que fa al març, el nombre de visitants que han entrat al país s'ha situat en els 645.150, amb una tendència anyal del -0,9%. En aquest sentit, el nombre de turistes ha estat de 239.525 amb una tendència anual positiva, de l'1,5%, mentre que el nombre d’excursionistes ha estat de 405.625 amb una tendència anual negativa, del -1%. Per nacionalitats, al març destaquen les tendències anuals positives dels turistes de totes les nacionalitats i dels excursionistes francesos, mentre que els excursionistes espanyols i els d’altres nacionalitats presenten tendències negatives.

Pel que fa al febrer, s'han registrat 589.132 visitants, amb una tendència anual del -0,6%. El nombre de turistes ha estat de 234.975 amb tendència anual positiva, d’un 1%, mentre que el nombre d’excursionistes ha estat de 354.157 amb tendència anual negativa, d’un -0,3%. Per nacionalitats, aquest mes de febrer destaquen les tendències anuals positives dels turistes de totes les nacionalitats, mentre que els excursionistes espanyols i els d’altres nacionalitats presenten tendències negatives.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic