Diari digital d'Andorra Bondia

El nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació disminueixen en 43 persones


Escrit per: 
Redacció/Agències


El departament d’Estadística fa públiques les dades del Servei d’Ocupació corresponents al mes de maig que posen de relleu que el nombre d’inscrits ha patit una disminució de 43 persones.

D’aquesta manera es passa dels 756 inscrits de l’abril, a les 713 d’aquest mes passat.
Les dades facilitades posen de manifest que del total, 559 estan buscant feina, mentre que la resta volen millorar la seva situació laboral. Una altra de les xifres que va a la baixa és la corresponent als beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària ja que han estat 16 menys les persones que l’han percebut, quedant el total fixat en 55 beneficiaris.
Quant al perfil dels demandants, cal destacar que, novament, el grup en què es registra més demanda de llocs de treball és el dels treballadors no qualificats amb 133 sol·licituds, per només 30 llocs de treball que s’oferien. Aquest grup va seguit dels treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors que registren 114 sol·licituds per 91 llocs de treball. El tercer gran grup el conformen els artesans i treballadors qualificats de la indústria i la construcció, que presenten 111 sol·licituds per només 10 llocs de treball en oferta. L’únic grup en què l’oferta supera a la demanda és el dels tècnics i professionals científics, amb 12 sol·licituds per 15 llocs de treball.
Un altres dels aspectes que cal destacar és que del total d’inscrits, 265 són dones i 448  homes. Per franges d’edat, les que registren un major nombre de persones és la que va dels 26 als 59 anys. Pel que fa a la nacionalitat, els espanyols encapçalen el nombre d’inscripcions, amb un total de 226, seguits dels andorrans amb 188 i dels portuguesos amb 164.
D’altra banda, i pel que fa a les persones que van percebre el mes passat la prestació per desocupació involuntària cal posar de relleu que la majoria són homes, concretament 45, per només 10 dones. Per edats, les persones situades a la franja dels 40 als 59 anys, són les que es beneficien en major nombre d’aquesta prestació. Les dades de nacionalitat indiquen que espanyols i portuguesos són els que més se’n beneficien d’aquesta ajuda donada pel Govern, seguits, a molta distància ja, pels andorrans.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic