Diari digital d'Andorra Bondia
Ivan Caelles, productor de l’oli Erm, mostra una ampolla als peus d’un oliver.
Ivan Caelles, productor de l’oli Erm, mostra una ampolla als peus d’un oliver.

El Pallars Jussà es reivindica com a territori productor d’oli de qualitat


Escrit per: 
Agències

Ivan Caelles, productor de l’oli Erm, a la Vall de Barcedana, al Pallars Jussà, reivindica aquest territori com a productor d’oli d’oliva de qualitat. La seva particularitat és que aposta per collir l’oliva quan encara és verda en un lloc on tradicionalment s’ha fet oli madur. Caelles ha explicat que d’aquesta manera aconsegueix un oli extra verd d’altíssima qualitat. 

Aquesta campanya ha posat a la venda les primeres 150 ampolles elaborades amb olives de varietats centenàries i autòctones de la Vall de Barcedana. La limitació amb què s’ha trobat Caelles és que dels tres molins que hi ha a la comarca, cap compleix amb els requisits per envasar oli verge extra. D’aquí la crida que fa perquè els productors s’uneixin i les administracions puguin disposar d’un molí adaptat al Jussà per poder embotellar aquest tipus d’oli.

Caelles ha obtingut un oli de categoria superior que ha aconseguit puntuacions molt altes en el panell de tast. La qualitat de l’oli aconseguit permetrà presentar-lo al concurs dels 500 millors olis del món que se celebrarà a Itàlia.

Aquest productor destaca l’indret on es troben les oliveres, a uns 1.000 metres d’altitud. Caelles, que acaba de comprar més terrenys per tal d’ampliar la producció d’oli, és del parer que és igual d’important el producte com l’indret on es cultiven les oliveres. Al Pallars Jussà ja hi ha una Associació de productors d’oli i un dels pròxims reptes hauria de ser, segons Caelles, la consecució d’una marca pròpia per aquesta comarca. 

Pallars Jussà
reivindica
territori
productor
oli
qualitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte