Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes divertint-se en un parc d’aventura a Rialp, al Pallars Sobirà.
Alumnes divertint-se en un parc d’aventura a Rialp, al Pallars Sobirà.

El Pirineu i les Terres de Lleida esperen 610.000 turistes a l’estiu


Escrit per: 
Agències

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un bon comportament turístic aquest estiu al Pirineu i a les zones turístiques de les Terres de Lleida, tant pel que fa al nombre de viatgers com de pernoctacions. Tant el Patronat com els representants dels diferents subsectors d’allotjament turístic de la demarcació, com el turisme rural, l’hoteleria i els càmpings, preveuen poder repetir els bons resultats de l’any passat, cosa que representaria arribar a la xifra de 610.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions durant el període d’estiu. Per la seva banda, el turisme actiu podria mantenir un creixement de les activitats d’entre un 3 i un 5% més que l’any passat per les bones condicions que presenta la temporada. Aquest primer cap de setmana d’estiu, que coincideix amb les festes de Sant Joan, es preveu que tingui una ocupació turística alta, que se situarà entre el 70 i 80% de mitjana en les diferents modalitats d’allotjament turístic, principalment a les zones del Pirineu.
Algunes localitats on se celebra la festa del foc del solstici d’estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros a diferents municipis de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran el nivell d’ocupació es preveu que sigui superior, fins a arribar en alguns casos a la plena ocupació com és el cas de la Vall de Boí. Pel que fa al turisme estranger, es preveu que es mantingui en percentatges similars als de l’estiu de l’any 2017, que van representar el 17% del total dels turistes i el 15% de les pernoctacions que van fer durant els mesos estivals a les comarques de Lleida. Amb aquests càlculs el Patronat preveu que uns 100.000 turistes seran estrangers i que faran més de 250.000 pernoctacions en les diferents modalitats d’allotjament turístic.
L’agost de nou serà el mes que registrarà una demanda turística més important, amb una mitjana d’ocupació que oscil·larà entre el 80 i el 95%, segons el tipus d’allotjament i la zona turística. A més, en algunes dates i destinacions els percentatges poden arribar a la plena ocupació principalment per la setmana del 15 d’agost. Les previsions del Patronat venen determinades tant per les dades positives dels darrers 5 estius, principalment els dos darrers anys, com també pel comportament turístic que està experimentant el sector al llarg d’aquest 2018. Durant els darrers cinc anys, és a dir, des de l’any 2013 fins a l’estiu del 2017, l’ocupació turística a l’estiu en el conjunt de les comarques de Lleida ha mantingut una tendència de creixement positiu consecutiu fins a situar-se l’estiu de l’any passat per sobre de les xifres obtingudes els anys 2006 i 2007, considerades com les millors abans del període de la crisi econòmica. 

Pirineu
terres de Lleida
turistes
estiu
esperen
610.00
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic