Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, amb els tres primers classificats del Taller d'emprenedors 2020.
El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, amb els tres primers classificats del Taller d'emprenedors 2020.

El projecte d'un servei automàtic per guardar les claus guanya el primer premi del Taller d'emprenedors 2020


Escrit per: 
Agències / Foto: M.P.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha clausurat aquest dijous la 20a edició del Taller d’emprenedors amb l’entrega de premis als guanyadors a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra (UdA). Enguany han participat un total de 16 emprenedors, dels quals 12 han acabat el curs amb la posada en marxa d’un pla d'empresa satisfactori. L'objectiu de la iniciativa és afavorir la capacitat de crear noves empreses al país o de liderar projectes empresarials en empreses ja existents. L’acte d’aquest dijous també ha servit per lliurar els diplomes als emprenedors que han acabat el taller de manera satisfactòria.

El projecte guanyador ha estat la idea d’un servei automàtic de guarda-claus, que ha obtingut 2.000 euros. El segon premi s’ha atorgat a dos projectes, un per a impulsar una plantació de pomers i l’altre per a impulsar un hotel-boutique en una Casa pairal. Així, ja que tots dos han obtingut la mateixa puntació, s'ha repartit la dotació de 1.500 euros a parts iguals entre els dos emprenedors. Per últim, el tercer premi, de 1.000 euros, també s’ha repartit entre dos projectes: un centrat en l’assessorament en salut i vida i l’altre en una plataforma de serveis per a empreses.

Durant la seva intervenció, Gallardo ha indicat que aquest "és un projecte que no deixa de créixer i despertar l'interès dels emprenedors del país". Així, es tracta d'un programa "consolidat que reflecteix molt bé el moment de creació i innovació que viu Andorra". El ministre ha assegurat que cada any es reben propostes de tota mena, que ofereixen "un ventall molt representatiu de la societat", ja que tracten aspectes relacionats amb el sector primari, el món del turisme o les noves tecnologies. L'ajuda que ofereix el Taller d'emprenedors se suma a la subvenció que l'executiu també aporta a través d'Actua: "Des del Govern intentem poder atendre totes les necessitats", ha explicat el titular d'Economia, i la finalitat és sempre la de "que surtin projectes que s'acabin constituint com a empreses", ja que també revertiran en l'economia del país.

El Taller d'emprenedors és una iniciativa del Govern que s'està portant a terme des de l'any 1999 amb la col·laboració de l'UdA i amb professionals del sector privat. El taller és totalment gratuït per als participants i va dirigit a persones majors de 18 anys que tenen esperit emprenedor i que volen crear el seu propi negoci, i és vàlid per a qualsevol classe de projecte empresarial. Cada emprenedor treballa durant el taller en el seu pla d'empresa, en un curs de quatre mesos de durada, de març a juny. El curs s'estructura en 20 sessions formatives que enguany, a causa de la situació d’emergència sanitària de la Covid-19, ha combinat tallers presencials amb sessions virtuals. En aquest sentit, Gallardo ha manifestat que "si alguna cosa ha reforçat en positiu la crisi sanitària ha estat que totes aquelles empreses que havien fet un pas decidit cap a les noves tecnologies han pogut continuar millorant el seu rendiment". 

La iniciativa també compta amb un servei de tutories per fer el seguiment de l'evolució dels projectes. Es proporciona així una formació integral a l'emprenedor, en àmbits tan diversos com el màrqueting, la producció, els recursos humans, l'economia i les finances o la legislació, perquè cadascú pugui desenvolupar personalment el pla d'empresa de la seva idea de negoci.

Al llarg de les 20 edicions celebrades hi ha hagut un total de 374 inscrits, dels quals 284 han elaborat satisfactòriament el seu pla d'empresa. Una bona part d'aquests han aconseguit crear la seva empresa real, aproximadament un centenar projectes, a falta de saber com es desenvolupen iniciats aquest any.

projecte
servei
automàtic
guardar
claus
guanya
primer
premi
Taller d'Emprenedors
2020
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic