Diari digital d'Andorra Bondia
El sector bancari i l’energètic, els més beneficiats pel Blockchain
El sector bancari i l’energètic, els més beneficiats pel Blockchain

El sector bancari i l’energètic, els més beneficiats pel Blockchain


Escrit per: 
Agències / Foto: B.N.

El Blockchain afavorirà els sectors bancaris i energètics andorrans, segons es desprèn de les diverses ponències en la jornada dedicada a aquesta tecnologia feta ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’objectiu de la sessió de treball, organitzada per Actinn i Lykee, va ser donar a conèixer el Blockchain i desmitificar alguns conceptes perquè, com reconeix François Sonnet, membre d’Actinn i emprenedor i cofundador de l’empresa ElectricChain que està radicada a la Massana, “parlar avui en dia d’aquesta nova tecnologia és com fer-ho als anys vuitanta d’Internet”.
Els experts també consideren que Andorra ha de legislar en aquesta matèria i asseguren que les dimensions del país són ideals per a la seva consolidació. Creuen que el Blockchain és una tecnologia que impactarà tothom. Aquest va ser el denominador comú de les set conferències que van anar des de l’electricitat al bitcoin, passant pels reptes reguladors de la tecnologia. Un exemple d’èxit ja establert a més de 23 països és el SolarCoin, on es crea una criptomoneda. És a dir, un mètode d’intercanvi digital per pagar els propietaris d’una instal·lació solar fotovoltaica per l’energia solar que pugui produir de forma virtual. Es tracta d’una nova manera d’incentivar la inversió d’energia neta i que els propietaris puguin ser recompensats per la seva implicació.
La jornada es va obrir amb el discurs del sotsdirector general de l’àrea de Tecnologia i Sistemes d’Andbank, Pedro Cardona. L’entitat bancària juntament amb RSM van patrocinar l’acte. Cardona va anunciar que Andbank “està fent una transformació tecnològica per convertir-nos en un banc del segle XXI i la tecnologia Blockchain hi té molt a dir”.
La tecnologia Blockchain és un nou sistema d’emmagatzematge de dades revolucionari i una nova forma d’intercanvi d’actius digitals. És una base de dades en què qualsevol empresa o usuari pot guardar una còpia de tota la informació generada i fer transaccions per consens. Aquestes transaccions poden ser a través de monedes o dades. El principal objectiu d’aquesta nova tecnologia consisteix a incidir en la societat directament i proporcionar una major transparència en les xarxes, per permetre, d’aquesta manera, una fluïdesa més gran en les transaccions i operacions que qualsevol usuari o empresa vulgui fer. Un exemple d’aplicació és una transacció financera, que és tan veloç com enviar un missatge electrònic i, a més a més, garanteix que les dades no es filtrin ni es puguin piratejar.

sector
bancari
energètic
Blockchain
beneficiats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic