Diari digital d'Andorra Bondia
La façana d’Assegurances Generals.
La façana d’Assegurances Generals.

El sector està expectant davant la liquidació d’Assegurances Generals


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA) està evitant la fallida d’Assegurances Generals perquè, entre altres motius, des del Govern no es vol tenir cap altre escàndol més i un munt de clients afectats, i perquè la llei que regula el sector encara no té desenvolupat el reglament de fallida de les asseguradores, segons expliquen des del sector. Això fa que la liquidació que estigui fent-se impliqui les empreses del sector, ja que durant tota la setmana i cada dia s’han celebrat reunions on l’AFA ofereix a les asseguradores que ho vulguin, que es facin càrrec d’aquelles carteres de l’asseguradora intervinguda que no tenen irregularitat, que són les de no-vida. Es tracta d’aquelles carteres d’assegurances de vehicles, de llar, o les multirisc, entre altres. Les de vida no s’ofereixen perquè són on presumptament s’han detectat les irregularitats. 

Diverses fonts diuen que hi han asseguradores disposades a assumir aquestes carteres, però altres mostren els seus dubtes per com està produint-se aquesta fallida i perquè, manifesten, troben una manca d’informació per part de l’AFA de tot aquest procés. 
La liquidació d’Assegurances Generals  es preveu que comporti responsabilitats fins i tot penals, segons manifesten algunes fonts, perquè podria haver-hi una presumpta administració deslleial. La investigació està envoltada del secret professional que li atorga a l’autoritat financera.
Va ser el divendres 16 d’agost passat, quan en l’exercici de les funcions i competències que té assignades l’Autoritat Financera Andorrana i en compliment de la resolució del director general d’aquesta autoritat, de data 14 d’agost del 2019, es va procedir a la substitució provisional de l’òrgan d’administració de l’entitat Assegurances Generals i al nomenament, en el seu lloc, d’un administrador especial, mitjançant l’adopció de les mesures de control especial regulades per la llei del sector del 2017.

sector
expectant
liquidació
Assegurances Generals
Comentaris: 1

Comentaris

Dir que "des del Govern no es vol tenir cap altre escàndol més", això denota una manca de maduresa, perquè en un país consolidat els escàndols són fruit de la normalitat. Una altra cosa és la incapacitat per resoldre els problemes. Ha quedat clar que des del cas BPA els fonaments en l'àmbit econòmic, ajuntat amb la fugida de clients i milers de milions dels bancs per la finalització del secret bancari, aquest país tenim un problema de solvència. L'època daurada que va fer possible "el miracle" ja ha passat...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic