Diari digital d'Andorra Bondia
Durant el confinament van créixer les peticions de residència per compte propi.
Durant el confinament van créixer les peticions de residència per compte propi.

El teletreball dispara les sol·licituds de residències per compte propi al país


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El teletreball, afavorit per la crisi de la Covid-19, ha disparat les sol·licituds de residències per compte propi a Andorra. La residència per a autònoms i petits empresaris ha guanyat  popularitat durant els mesos de confinament. Segons un estudi de la consultora Andorra Solucions, treballar des de casa s’està convertint cada vegada més en la norma per a molts professionals, sobretot del món digital. La caiguda de llocs de treball relacionats amb el turisme i l’hostaleria contrasta amb l’auge de consultors independents que treballen com autònoms en el sector de les noves tecnologies o qualsevol altra professió amb la possibilitat de ser desenvolupada de forma digital en general.

Una enquesta realitzada a 25 gestories i consultores especialistes en la inversió estrangera del país indica un increment important de nous residents professionals i constitucions de societats. Així, més d’un 78% dels enquestats confirmen que hi ha un augment de sol·licituds d’inversió estrangera presentades. La majoria d’aquestes peticions provenen d’Espanya, amb un 68%, i França, amb un 17%. La qualitat de vida i la fiscalitat són la clau de l’èxit, afirmen des d’aquesta empresa. I és que el Principat puntua amb el seu  sistema sanitari, l’estabilitat política i una fiscalitat competitiva. A més, es considera que el cost de la cobertura de seguretat social i l’atenció mèdica és molt competitiu, així com les despeses d’habitatge, aliments i serveis públics. Amb un impost sobre la renda d’un màxim del  10%, Andorra ofereix múltiples  avantatges per als qui es converteixen en residents fiscals. 

Tot i la previsió d’un augment de casos de Covid al país, segons la consultora, com que el país està envoltat de muntanyes i només té dos punts d’accés, pot implementar controls al 99% de l’afluència de visitants i, per tant, limitar força la propagació de la Covid. 

Andorra s’està convertint en un refugi segur per als treballadors que poden prestar els seus serveis a distància treballant des de casa o realitzant viatges limitats.

teletreball
dispara
sol·licituds
residències per compte propi
país

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte