Diari digital d'Andorra Bondia

El Teu Assistent Personal, un exemple d’autoocupació


Escrit per: 
Redacció

Una de les sortides professionals per la qual opta un nombre cada vegada més important de persones, en aquests moments de greu crisi econòmica, és l’autoocupació.

O sigui, que en situacions difícils com la que es viu actualment són cada cop més les persones que de manera individual o col·lectiva decideixen posar en marxa el seu propi negoci, davant de les dificultats de tornar a trobar feina quan l’han perdut.
Aquest és el cas de Rochina Capoccia, una dona de 56 anys, dels quals ja en fa 37 que viu al país, que es va quedar sense feina després de treballar durant dotze anys d’encarregada en una papereria. Més d’un any després que la botiga on treballava tanqués, no ha pogut trobar una altra feina, tot i els nombrosos currículums que ha repartit al llarg dels últims mesos. Per això ha decidit ara tirar endavant la seva pròpia empresa, que porta per nom El Teu Assistent Personal.
No es tracta, ni molt menys, d’una idea nova, ja que als països de l’entorn ja fa temps que funcionen aquest tipus d’empreses, encara que a Andorra no n’hi havia cap i, per tant, es pot dir que “és una cosa innovadora”.
L’empresa en qüestió ofereix personal –en principi només és ella la que hi treballa– per fer tota classe de tasques que algú no pugui portar a terme per falta de temps o per impossibilitat. “Portar o recollir documents a qualsevol lloc”, “fer encàrrecs”, “fer la compra al supermercat” o “recollir el cotxe, posar benzina o passar la ITV” són algunes de les tasques que es fan des de l’empresa.
La tarifa que s’aplica habitualment és de deu euros l’hora, tot i que el pressupost es pot fer també “a mida i ajustat a les necessitats” dels clients. “Podrà comptar amb algú responsable i de confiança que l’ajudi en aquells moments en què no sap a qui trucar”, es pot llegir a la publicitat que aquesta emprenedora fa de la seva empresa.
A hores d’ara, Rechina reconeix que no ha tingut un gran nombre de clients, però espera que a mesura que l’empresa sigui més coneguda augmenti també la quantitat d’usuaris. “Estar sol és un avantatge perquè no hi ha competidors, i al mateix temps és un repte i crec que al començament serà més dur”, explica Rochina.
Els experts en la matèria consideren que crear una empresa és una activitat que
requereix una gran dosi d’il·lusió i d’imaginació, i això no li falta a Rochina, que pensa, però, que hi hauria d’haver més facilitats, tant de les administracions com de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), als emprenedors.
I és que, tal com recorda Rochina, tan sols l’obertura de comerç i la reserva del nom ja costa més de 500 euros, als quals s’han afegir com a mínim 300 més de la cotització a la Seguretat Social. “En moments de forta crisi econòmica com l’actual s’hauria d’ajudar econòmicament els emprenedors”, afirma Rochina.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte