Diari digital d'Andorra Bondia

El volum d’assalariats torna a davallar al mes de juliol


Escrit per: 
Redacció

El nombre total d’assalariats al mes de juliol es va situar en  37.592 persones, amb la qual cosa es confirma la davallada constant, amb una tendència anual del -3,4%. Tal com manifesten des del departament d’Estadística, els sectors més impactats per aquestes reduccions d’efectius són la construcció, amb una tendència anyal del -16,2%, agricultura i indústria amb el -3,9% i hoteleria i turisme amb el -3,2%.

Per contra, cal assenyalar que el sector administració, salut i educació creix amb un 2% de tendència anyal. Cal assenyalar també que els sectors serveis i sistema financer van estabilitzar el nombre d’assalariats aquest mes de juliol amb unes tendències mensuals del 0,0% i 0,6%.
Quant a la massa salarial total corresponent al juliol, és de 73.994.530 euros. En aquest sentit, cal assenyalar el fet que després de davallar des de la segona meitat del 2008, sembla que s’estigui estabilitzant, amb una tendència anyal de 0,5%. Els sectors més impactats per les reduccions de massa salarial són, de manera directa pel nombre de reduccions dels treballadors, la construcció, amb una tendència anyal del -17,7%, agricultura i indústria, amb el -5,7%, i hoteleria i turisme, amb el -4,8%. D’altra banda, cal assenyalar que el sector serveis creix en massa salarial, amb una tendència anyal de l’1,4%. Els sector administració, salut i educació es manté estable amb un 0,2% mensual.
Pel que fa al salari mitjà total, és de 1.968,36 euros per a aquest mes i aquesta xifra es troba estabilitzada en tendència des de la segona meitat de l’any passat, tot i que des d’Estadística assenyalen que ara sembla que comenci a disminuir lleugerament, amb una tendència anyal del -0,4%. El salari mitjà creix particularment en el sector comerç, amb una tendència anyal de l’1,1%. A més, s’ha d’esmentar que tres sectors redueixen els seus salaris mitjans: agricultura i indústria amb una tendència anyal negativa del -1,9%, construcció amb el -1,4% i administració, salut i educació amb una tendència anyal a la reducció del -1,3%.
D’altra banda, cal assenyalar que el 30 de juny es comptabilitzava 1.794 permisos de treball fronterer en vigor, i cal assenyalar que la tendència anyal destaca una reducció important, del 10%. D’aquesta manera, segons Estadística els permisos de residència i treball representen 34.843 autoritzacions en vigor, amb una tendència anyal decreixent d’un 3%. Un total de 7.460 persones tenien un permís de residència simple, i en aquestes autoritzacions s’ha de remarcar una estabilitat, amb l’1,2% en tendència anyal. El mateix dia es registraven 237 autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres en vigor. Aquest tipus de permís té una tendència decreixent d’un 30,2% anyal.
El total de baixes comptabilitzades durant el trimestre comprès entre l’abril i el juny és de 293. Aquesta xifra s’està reduint del -5,6% en tendència anyal. S’ha d’afegir que durant el trimestre es va acordar 909 autoritzacions inicials. Els permisos de treball fronterer van ser la minoria, amb 41 acords, la tendència amb un fort creixement, amb el 86,0%. 301 autoritzacions eren per a un permís de residència simple, amb una disminució d’un -21,4% en la tendència anyal i, finalment, també hi va haver 256 autoritzacions de residència i treball, amb un creixement anual del 23%.

Número de vots: 20
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic