Diari digital d'Andorra Bondia

Els abonats a la banda ampla continuen creixent a l'abril i arriben als 25.833 abonats


Escrit per: 
Agències

Els serveis d’Internet banda ampla ja arriben als 25.833 abonats, un increment del 0,3% mensual, que representa una tendència interanual a l’alça (4,6%).

Així ho ha fet públic aquest dimarts el Departament d'Estadística, que ha destacat que l’evolució del servei de banda ampla basat en fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals (44,2% el mes d’abril) en detriment del servei basat en l'ADSL, que aquest mes davalla un -39,2%. Així, un 72% dels abonats a Internet banda ampla ja utilitzen el servei basat en fibra òptica.

Estadística indica que el nombre d’abonats als serveis de telefonia se situa en 48.551 pel que respecta a telefonia fixa, i 64.416 pel que fa a telefonia mòbil. La tendència mensual dels dos serveis presenta variacions marginals, però reiteradament a la baixa durant 2011 i el que va d’enguany. És en termes interanuals, on les variacions acusen un major diferencial: un -2,4% en telefonia fixa i un -1,3% en abonats a telefonia mòbil.

En el cas de la telefonia fixa, la causa és la davallada dels abonats al Canal XDSI. En el cas de la telefonia mòbil, el retrocés interanual s’explica per la davallada que durant el darrer any han experimentat els abonats en modalitat de prepagament, ja que els de contracte han augmentat un 3,3%.

Pel que fa al trànsit telefònic, durant el mes d’abril s'han comptabilitzat 20,6 milions de minuts. Segons Estadística, totes dues tendències presenten una evolució baixista durant el darrer any, la interanual de manera més acusada, en registrar aquest mes un -9,1%, en consonància amb els diferencials registrats durant els últims mesos. En aquest context, la tendència baixista es manifesta tant en el cas del trànsit telefònic internacional, que davalla un -7,7% interanual, com en el nacional, que registra un -9,9%.

D'altra banda, les dades mostren que el trànsit d’Internet banda ampla continua evolucionant a l‘alça en termes interanuals (39,3%) i també en la tendència mensual (2,1%). A aquesta situació hi contribueixen tant el trànsit nacional com, sobretot, l’internacional, que durant el mes d’abril ha registrat una tendència interanual del 37,7%. Del trànsit total per Internet, la major part és internacional, és a dir, dirigit a llocs web ubicats a l’estranger. Concretament, el mes d’abril, el tràfic internacional va representar el 94% del tràfic total.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic