Diari digital d'Andorra Bondia

Els assalariats continuen baixant al setembre i mantenen la tendència anyal negativa


Escrit per: 
Agències

El nombre d'assalariats al mes de setembre s'ha situat en 35.742, el que suposa una lleugera disminució del 0,1% respecte al mes anterior. Així ho ha posat de relleu aquest dijous el Departament d'Estadística que ha assenyalat que aquesta xifra ajuda a mantenir la tendència negativa anyal, que se situa en el -3,5%.

Les dades mostren que la tendència mensual de la majoria dels sectors es manté estable, tot i que la majoria tendeixen a decréixer. A part del sector de la construcció, encara al -14,6% en tendència anyal, Estadística destaca una tendència negativa dels sectors d'indústries manufactureres, amb un -6,9%, i comerç i hoteleria, amb el -5,3%.

Pel que fa a la massa salarial, al setembre s'ha situat en 69.355.731 euros, de manera que la tendència anyal segueix amb una disminució del -3,5%. En aquest sentit, les dades fetes públiques aquest dijous mostren que a part de la construcció, amb un -17,5%, els sectors més impactats per la tendència negativa de la massa salarial són el d'indústries manufactureres (-7,1%), hoteleria (-5,7%), comerç a l’engròs (-5,4%) i agricultura (-5,3%). En canvi, el sector producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, ha crescut en massa salarial amb una tendència anyal del 5%.

D'altra banda, el salari mitjà total ha estat de 1.940,45 euros al setembre, amb una tendència anyal del 0,9%. En aquest sentit, ha augmentat lleugerament en els sectors de transports i comunicacions, amb el 2,7% anyal, i sistema financer, amb un 1,9%. En canvi, Estadística destaca que els sectors que presenten registres negatius, són agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (-3,5%) i altres activitats socials (-2,7%), tot i que amb una tendència anyal moderada.

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic