Diari digital d'Andorra Bondia
El servei d’ocupació va registrar el mes passat 394 persones en recerca de feina.
El servei d’ocupació va registrar el mes passat 394 persones en recerca de feina.

Els aturats augmenten prop del 10% en un any i arriben ja a 394 persones


Escrit per: 
Redacció

A l’agost el servei d’ocupació va registrar un total de 394 persones aturades, una xifra que suposa gairebé un 5% menys que el mes anterior, en què eren 414 aturats, però un 10% superior al mateix mes de l’any anterior on hi havien 359 persones. De tots els aturats cal remarcar que el 22% són personal administratiu, un 20% són del sector de serveis, restauració, protecció i venedors, i un altre 20% són treballadors no qualificats. 

Segons va publicar ahir el departament d’Estadística del Govern, també es van registrar un total de 251 demandants de millora de feina, un 5,6% menys que al juliol, però un 18% més que a l’agost del 2018.
El servei d’ocupació també registra les ofertes de llocs de treball i el mes passat hi havia un total de 858 ofertes, un 5,5% més que al mes anterior i un 11% menys que a l’agost de l’any passat. El 36% de les ofertes de treball corresponen al sector de serveis, restauració, protecció i venedors, un 23% per a treballadors no qualificats i  un 17% per a empleats administratius.
El 86% dels aturats fa menys de sis mesos que estan desocupats.
El 49% dels que estan en millora de situació laboral tenen un contracte temporal. 
Per nacionalitat i temps de residència, es remarca que el grup més nombrós són els espanyols amb 10 anys o més de residència, que representen el 41% del total, seguits dels portuguesos amb 10 anys o més de residència, que representen el 18,3%.
El que sí que s’ha doblat ha estat el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària, que al mes d’agost eren 22, quan en el mateix mesdel 2018 eren 10.
Durant el mes d’agost el servei d’ocupació ha fet 22 contractacions, sis mitjançant el programa de millora de l’ocupabilitat al sector públic, set via el Programa de foment de la contractació indefinida en el sector privat i el Programa de foment de l’ocupació i la formació en el sector privat. 
Finalment, Estadística destaca que durant l’agost 57 persones van continuar treballant pel programa de govern, parapúbliques, comuns, societats parapúbliques i entitats sense afany de lucre i 24 persones segueixen treballant pels programes de foment. 

 

Més empleats a construcció i menys a la banca

El nombre total d’assalariats el passat mes de juny va ser de 37.438 persones, un 1,4% més respecte al juny de l’any passat.
Si mirem per sectors els que incrementen el nombre d’empleats respecte al juny de l’any passat són les activitats immobiliàries i serveis empresarials, que creixen un 7% en assalariats, construcció amb un 6% més d’empleats i altres activitats socials, i serveis personals que creixen un 5,5%. En canvi, el sistema financer va perdre al juny un 6% dels seus empleats, i producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua va reduir gairebé un 5% el nombre d’empleats. El sector de l’hoteleria també va disminuir un 3% els seus treballadors.
La massa salarial total del mes de juny és de 79,32 milions d’euros (un 1% més que al juny del 2018) i el salari mitjà total és de 2.118 euros (un 0,3% menys respecte al juny de l’any passat).

 

 

 

 

 

atur
ocupació
treball
aturats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic