Diari digital d'Andorra Bondia
La directora general d'Andorran Banking, Esther Puigcercós.
La directora general d'Andorran Banking, Esther Puigcercós.

Els bancs prorroguen fins al 31 de març el termini per a sol·licitar carències dels préstecs o crèdits als afectats econòmicament per la Covid-19


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

Els bancs han acordat en la darrera assemblea general d’Andorran Banking prorrogar fins al 31 de març el termini per a sol·licitar la carència sectorial, aprovada el passat mes de juny, que permet a les empreses i famílies afectades econòmicament per la COVID-19 ajornar el pagament del principal de crèdits o préstecs, segons ha informat Andorran Banking, que ha precisat que aquesta pròrroga s’alinea amb la modificació de la guia de l’Autoritat Bancària Europea aprovada el 2 de desembre passat.

Aquesta és una mesura que va sorgir a proposta de les pròpies entitats bancàries per fer front a aquelles situacions que no estan cobertes per les mesures normatives o que poden ser ampliades per donar una resposta més adaptada des d’un punt de vista social i econòmic.

Els ajornaments de pagaments sol·licitats durant aquesta pròrroga tindran una durada màxima de 9 mesos per a crèdits o préstecs personals i hipotecaris per a particulars i empreses. Aquest termini màxim no s’aplica a les modificacions en els calendaris de pagament acordades abans del 30 de setembre de 2020 que mantindran els terminis estipulats en cada cas.

Les carències es poden sol·licitar a les diferents entitats bancàries abans del dia 31 de març de 2021, complint els mateixos requisits subjectius i objectius establerts en l’acord sectorial aprovat al juny, i en particular referents a la reducció dels ingressos de la unitat familiar o de l’empresa, segons correspongui.

La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, ha desatcar que "aquesta pròrroga de la carència sectorial és una mostra més del compromís del sector amb els ciutadans del nostre país”. 

Aquest acord sectorial complementa i amplia l’abast de les carències legals per a particulars aprovades pel Consell General i el de les quotes finançades a través dels programes extraordinaris d’avals per a empreses o negocis aprovades pel Govern, als particulars i empreses que arran de la crisi sanitària s’hagin vist afectats econòmicament.

bancs
prorroguen
fins
31 de març
termini
sol·licitar
carències
préstecs
crèdits
afectats
econòmicament
Covid-19
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic