Diari digital d'Andorra Bondia
Els Cierco demanen al BCE que porti l’acord monetari al Tribunal Europeu
Els Cierco demanen al BCE que porti l’acord monetari al Tribunal Europeu

Els Cierco demanen al BCE que porti l’acord monetari al Tribunal Europeu


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

La família Cierco, com a accionista majoritària de Banca Privada d’Andorra (BPA) fins a la intervenció de l'entitat, ha demanat al Banc Central Europeu (BCE) que emeti els informes escaients i recomani a la Comissió Europea que porti el cas sobre la coneguda Llei BPA davant la justícia europea, ja que consideren que suposa una “deficient transposició normativa” i, a més, manifesten que “incompleix l’acord monetari i perjudica greument a tercers”. 
En un comunicat, el grup Cierco explica que la petició al BCE és perquè estudiï el que consideren una “deficient transposició de la directiva comunitària i que va donar lloc a la llei en virtut de la qual s’està duent a terme el procés de resolució de l’entitat bancària”. Segons considera aquesta part, la Llei de l’AREB o la Llei BPA, és a dir, amb la Llei de reestructuració i resolució d’entitats financeres, “no es respecta l’acord subscrit per Andorra amb la UE en matèria monetària”. Així doncs, consideren que s’incompleixen “compromisos internacionals” i que l’esmentada llei “no recull les garanties per als afectats que sí que preveu la directiva comunitària”. En el comunicat, la família Cierco qualifica la llei com una transposició parcial de la directiva i remarca que la mateixa llei “reconeix que és una translació de caràcter parcial de la normativa europea”.
En aquesta comunicació enviada al BCE, s’annexa la demanda de gairebé setanta pàgines que, entre els dies 29 de desembre i 2 de gener, es va elevar a la Comissió Europea. El BCE forma part del comitè mixt previst en l’acord monetari signat entre el Principat d’Andorra i la UE. Amb tot, els Cierco remarquen que tots els membres d’aquest comitè mixt ja estan degudament informats de l’acció duta a terme. Recorden també que la reestructuració d’entitats bancàries és una obligació derivada de l’acord monetari i que ha de transposar degudament la normativa europea. “No hi ha dubte que l’acord erigeix a la Comissió Europea com a principal guardiana i garant del seu compliment, plasmació concreta del seu paper institucional, tal com preveu l’article 17 del Tractat de la Unió Europea”, s’afirma en el comunicat.

Cierco
BCE
Acord Monetari
Tribunal Europeu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic