Diari digital d'Andorra Bondia
L'edifici de les Boïgues, on es troba el Servei d'Ocupació.
L'edifici de les Boïgues, on es troba el Servei d'Ocupació.

Els desocupats inscrits augmenten al setembre un 5% i arriben a 377


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El volum de persones que es trobaven inscrites al Servei d’Ocupació a finals del mes de setembre sense feina és de 377, amb una variació respecte al mes anterior del 5%, mentre que és un 4,3% menor que el mateix mes de l’any anterior, quan el total ascendia a 394 persones. També hi havia 236 demandants d’una millora laboral, la qual cosa suposa un 11,3% més que el mes anterior i un 9,8% més respecte al setembre de l’any passat. Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, és de 898, amb una variació mensual negativa del 6,9%. Respecte al mateix mes de l’any anterior, la variació també és negativa, amb un 14,9% menys.

Cal destacar que dels 377 aturats, un 25,7% són empleats administratius; un 16,2%, treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, i un 15,6%, treballadors no qualificats. I de les persones que volen una millora laboral, un 28,8% són empleats administratius; un 21,2%, tècnics i professionals de suport i un 15,7%, tècnics i professionals científics. Entre els llocs de treball, un 40,3% són per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors; un 19,7%, per a treballadors no qualificats i un 13,7%, per a artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció.

Pel que fa al perfil d’aquestes persones inscrites, cal destacar que la majoria dels que estan en recerca de treball (el 82,0%) fa menys de sis mesos que estan desocupats. Per nacionalitat i temps de residència, el grup més nombrós és el dels espanyols amb deu anys o més de residència, el que representa el 40,1% del total, seguits dels portuguesos amb deu anys o més de residència, el 15,7%. La quantitat de dones en recerca de lloc de treball és lleugerament superior a la dels homes, amb un 51,2%. Una altra dada facilitada per Estadística evidencia que en els darrers dotze mesos, 95 persones, és a dir, el 25,2%, no van tenir cap intermediació. El 74,8% restant dels inscrits van tenir intermediació almenys una vegada. Així, es pot observar com els desocupats que han estat inscrits més temps tenen més probabilitat d’intermediació.

desocupats
inscrits
augmenten
setembre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic