Diari digital d'Andorra Bondia
Els preus baixen un 0,2% al juliol
Els preus baixen un 0,2% al juliol

Els preus baixen un 0,2% al juliol


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Els preus van baixar un 0,2% el juliol passat, fet que situal la inflació acumulada en els primers set mesos l'any en un -1,2%, segons les dades fetes públiques aquest matí pel departament d'Estadística, que ha precisat que la inflació anual s'ha situat en un 0,1%, sis dècimes més que la registrada al juny (-0,5%). Quant a la inflació subjacent, la que no té en compte ni els productes frescos ni els petroliers, s'ha situat en el 0,7%.

El grup que ha mantingut un comportament més deflacionista ha estat el del vestit i calçat, amb una davallada del 4,4% a conseqüència de les rebaixes de roba i calçat tot i l'entrada de la nova col·lecció d'estiu. En canvi, el grup  d'esbarjo, espectacles i cultura, on els preus van pujar un 1,5% al juliol, ha estat el més inflacionista degut a  la sortida de promoció dels preus de tot tipus d’entrades a espectacles culturals, esportius i d’oci. També el grup de transports va tenir un comportament a alça, en aquest cas un 0,2%, com a conseqüència de l'increment de preus de carburants i lubricants respecte al mes de juny.

En termes anyals, el grup que provoca que la variació anual del mes de juliol augmenti sis dècimes respecte a l'enregistrada al mes de juny és el del vestit i calçat, que amb un augment d'onze punts i tres dècimes se situa al 5,6%. 

Pel que fa al grup d'hostaleria i restauració, presenta una variació anual del 0,1%, gairebé un punt inferior a la del mes anterior a causa de la davallada en els preus dels serveis d'allotjaments turístics, i el grup d'esbarjo, espectacles i cultura experimenta un decreixement de cinc dècimes, situant-se al -2,7%. D'altra banda, els grups d'ensenyament' i el de béns i serveis diversos, han mantingut la variació anual de preus al mes de juliol.

Si es compara l'índex amb el registrat als països veïns, la variació de l'IPC d'Espanya del juny se situa al -0,6% i la de França al 0,8%. A nivell de la Unió Europea, l'evolució dels preus de l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) es troba al 0,4%.

preus
baixen
juliol
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic