Diari digital d'Andorra Bondia
El grup de l'alimentació va ser un dels més inflacionistes.
El grup de l'alimentació va ser un dels més inflacionistes.

Els preus davallen un 0,3% el juliol i la inflació anual es manté en el 2%


Escrit per: 
Redacció / Foto:n Agències

Els preus van davallar un 0,3% el juliol, fet que manté la inflació anual en el 2%, segons les dades relatives a l’índex de preus al consum (IPC) fetes públiques pel departament d’Estadística. La inflació acumulada de l'any es va situar en el 0,9% mentre la subjacent, la que no té en compte ni els productes frescos ni els petroliers, és del 0,8%. 

El grup que va contribuir més a la moderació dels preus el mes passat va ser el del vestit i el calçat, que va registrar una caiguda de l'11,1% a conseqüència del període de rebaixes del vestit i calçat. Per contra transport i aliments i begudes no alcohliques`van ser els grups amb una tendència més inflacionista. El primer va registrar un increment de preus de l'1,3% degut, principalment, a l'augment de preus de carburants i lubricants, mentre el segon va registrar una pujada del 0,5% com a conseqüència de l'increment de preus d'olis i grasses.

En termes anyals, el grup més deflacionista va ser el del vestit i calçat, amb una disminucio de set punts i quatre dècimes a conseqüència del trencament de l'estacionalitat de la temporada de rebaixes de l'any 2020. En canvi, transport i aliments i begudes no alcohòliques van ser els més inflacionistes amb un creixement d'un punt i dues dècimes i de vuit dècimes, respectivament. 

Si es compara l’índex amb el registrat als països veïns, la variació anual de l’IPC avançat del juliol d’Espanya es va situar en el 2,9%, mentre la de l'índex avançat de França va ser de l'1,2%. A nivell de la Unió Europea, l’evolució dels preus de l’índex de preus de consum harmonitzat es troba a l'2,2%.

preus
davallen
0
3%
juliol
inflació
anual
manté
2%
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic