Diari digital d'Andorra Bondia

Els preus pugen un 0,4% a l'octubre i situen l'IPC anual en l'1,4%


Escrit per: 
Redacció

Els preus han pujat un 0,4% al mes d'octubre, situant l'IPC anual en l'1,4%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística. La variació acumulada al mes d’octubre del 2010 és del 0,9%.

Les dades apunten que mantenen un comportament a l’alça, els grups que tenen unes variacions mensuals que pugen més que l’any anterior: ensenyament; que baixen menys que l’any anterior: esbarjo; i els que es mantenen estables quan l’any anterior baixaven: béns i serveis diversos.

Els grups que mantenen un efecte moderador sobre l’IPC, són aquells que tenen unes variacions mensuals que: es mantenen estables quan l’any anterior pujaven: alimentació, mobles i habitatge; els que baixen quan l’any anterior es mantenien estables: restauració; i els que es mantenen estables com l’any anterior : salut, transport i roba i calçat.

Estadística assenyala que la variació mensual de l’IPC d’octubre del 2010 és del 0,4%. Les dades mostren les aportacions positives de la roba i calçat, l’habitatge, el transport, i l’ensenyament. En canvi, els grups que repercuteixen negativament són l'esbarjo, espectacles i cultura, i els hotels i restaurants.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és aquella que no té en compte ni els productes energètics ni els frescos, ha baixat una dècima a l'octubre i se situa en el -0,1%. D'aquesta manera, es manté la diferència entre l’IPC i la inflació subjacent de l'1,5% registrada el passat mes de setembre, sobretot per la baixada de preus dels productes petroliers.

D'altra banda, l’IPC interanual de França es manté per segon mes consecutiu a l'1,6% després de registrar aquest octubre una variació mensual del 0,1%. En aquest mes d’octubre, pugen els preus de l’energia així com els dels serveis. En sentit contrari, baixen els preus dels productes manufacturats.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic