Diari digital d'Andorra Bondia
El grup de l'alimentació va ser un dels més inflacionistes.
El grup de l'alimentació va ser un dels més inflacionistes.

Els preus pugen un 0,6% el febrer i situen la inflació anual en el 4,1%


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Els preus van incrementar-se un 0,6% el febrer, fet que va situar la inflació anual en el 4,1%, tres punts i tres dècimes més que ara fa un any, segons les dades relatives a l’índex de preus al consum (IPC) fetes públiques pel departament d’Estadística. La inflació acumulada de l'any es va situar en el 0,1% mentre la subjacent, la que no té en compte ni els productes frescos ni els petroliers, és del 2,1%.

Des d'Estadística s'incideix en que l’índex de preus mostra dos comportaments diferenciats. Així, els preus dels productes frescos tenen un comportament alcista, ja que passen del 4,3% el mes passat al 5,6% i, en el cas, dels productes petroliers es comporten de la mateixa manera perquè passen del 31,9%, el mes passat al, 34,3%. En canvi, la resta de productes mantenen una progressió més mesurada, fet que explica la diferència entre l’índex general i la inflació subjacent.

El grup que va contribuir més a la moderació dels preus el mes passat va ser el del vestit i el calçat, que va registrar una caiguda del 3,2% a conseqüència del període de rebaixes del vestit i calçat. Per contra transport, aliments i begudes no alcohliques`i habitatge i serveis per a l'habitatge van ser els grups amb una tendència més inflacionista. El primer va registrar un increment de preus del 2,6% degut, principalment, a l'augment de preus de carburants i lubricants, mentre el segon va registrar una pujada del 0,8% com a conseqüència de l'increment generalitzat de preus dels productes alimentaris. En el cas del grup de l'habitatge, va registrar un augment del 0,5% com a conseqüència de l'increment de lloguer a l'habitatge principal.

En termes anyals, els grups més inflacionistes van ser el d'aliments i begudes no alcohòliques, amb un inmcrement de vuit dècimes per l'augment dels preus dels productes frescos, el del transport, amb un increment de set dècimes a conseqüència d’un creixement en el preu dels carburants i lubricants, i el de l'habitatge i serveis per a l'habitatge, amb un augment de tres dècimes a causa d’un creixement en el preu del fuel domèstic.  

preus
pugen
0
6%
febrer
situen
inflació
anual
4
1%

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte