Diari digital d'Andorra Bondia
En marxa la signatura digital, però només per al dipòsit de comptes
En marxa la signatura digital, però només per al dipòsit de comptes

En marxa la signatura digital, però només per al dipòsit de comptes


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: M.F.

El Govern posa en marxa la signatura electrònica a partir de la setmana vinent, tot i que només per al dipòsit de comptes. És un primer pas, tal com ha explicat el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, per al nou paradigma que li espera a la relació entre l’administració i el ciutadà. La voluntat és desenvolupar-ho en tots els tràmits, amb un procés sense terminis, i sempre en convivència amb la tramitació convencional. Per altra banda, tal com es va presentar ahir, la certificació electrònica ara per ara només estarà enfocada a l’empresariat, i per això s’ha convingut amb la Cambra de Comerç (CCIS) que sigui l’entitat que registri els empresaris. Després del dipòsit de comptes, el Govern té previst que a finals d’any ja es pugui generar la factura electrònica, que a més de permetre agilitzar els pagaments servirà per respectar els terminis marcats en la llei entre l’administració i els privats. Una factura molt reclamada pel sector empresarial, des de la Confederació Empresarial i la mateixa Cambra. El president de la CCIS, Marc Pantebre, va explicar ahir que la signatura digital “agilitzarà la comunicació i la interactuació entre els tràmits de l’administració i les empreses”.
Altres gestions previstes amb la signatura digital amb una certa agenda són la tramitació de les cotitzacions a la CASS durant el primer semestre de l’any vinent, les peticions de la cèl·lula d’habitabilitat per al primer trimestre del 2017 i, en un termini curt, les empreses també podran presentar-se amb la certificació digital a tots els concursos públics. 
A partir de la setmana vinent entrarà en vigor aquesta certificació digital i es preveu en “el termini d’un any aconseguir l’homologació almenys als dos països veïns, Espanya i França, que és on més tràfic comercial hi ha”, va dir Casadevall. 
El secretari general del Govern va remarcar que era important posar en marxa aquesta nova eina i anar analitzant com va funcionant aquesta tecnologia, perquè a poc a poc es puguin anar ampliant les seves aplicacions. Per poder contestar i aclarir qüestions tècniques, a partir de dilluns es posa en marxa el telèfon d’atenció 821 301 i, a més, una nova web: www.signaturaelectronica.govern.ad. També es posarà en funcionament una aplicació que aquells que vulguin signar electrònicament podran descarregar-se. 
Des del Govern incideixen que aquesta certificació és una “identitat electrònica, infalsificable i inalterable”, que serà lliurada per l’entitat de certificació, que en tots els casos (empresaris i ciutadans) serà el Govern.

signatura electrònica
Marc Pantebre
Jordi Casadevall
CCIS
dipòsit de comptes
Número de vots: 105
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic