Diari digital d'Andorra Bondia

Encamp posa en marxa el seu niu d'empreses


Escrit per: 
Redacció


Després de molts mesos de treball, Encamp ha pogut esborrar de la llista de promeses electorals la creació d’un viver d’empreses per a joves i novells emprenedors d’Andorra. I és que ahir es va posar en marxa aquest projecte, ubicat a la cinquena planta del número 1 de l’avinguda François Mitterand. L’equipament es compon de cinc despatxos d’entre 8 i 20 metres quadrats, i finalment només s’ha ocupat tres d’aquests espais, de manera que queden a disposició dels interessats els dos restants.

El cònsol major de la parròquia, Miquel Alís, va comentar que en total s’ha invertit “150.700 euros” en aquest equipament, ja que s’ha hagut d’arreglar l’immoble, que abans estava habitat pel conserge del Comú, i s’ha instal·lat i renovat l’ascensor. A més a més, el socialdemòcrata va comentar que en aquest import s’hi inclou l’assessorament tècnic i jurídic que han rebut les empreses que conformen aquesta primera fase del viver.
Per la seva banda, la consellera de Finances, Yolanda Pastó, cap visible del projecte, va remarcar “el lloguer molt per sota de mercat”, donat que està entre 66 i 155 euros i que és una gran oportunitat “en temps de crisi” poder crear una primera empresa. Tot i que només hi han accedit tres empreses, Pastó va indicar que s’ha elaborat informes previs per “garantir la viabilitat” i l’èxit del projecte.
Sobre els tres projectes presentats, cal indicar que dos d’ells estan enfocats a qüestions ecològiques, encara que de manera molt diferent, i un tercer es dedicarà a la importació-exportació d’alimentació. Aquests darrer importarà i exportarà certs productes alimentaris d’Espanya cap a Europa i, si tot va bé, a escala intercontinental.
El projecte més ambiciós quant a infraestructura és el de Nova Terra, una empresa que es dedicarà a fer instal·lacions geotèrmiques a les llars per captar energia del subsòl i fer-la servir per a la calefacció i l’aigua calenta. A l’últim, trobem un projecte engrescador, Ecopapereria.com, un negoci web que es dedicarà a importar material d’oficina ecològic. L’empresària en qüestió ofereix preus molt econòmics i assequibles.
Val a dir que els tres projectes s’han encetat aquest mateix any i els emprenedors coincideixen que és una possibilitat d’or per desenvolupar les seves iniciatives. De fet, Alís va comentar que es tracta d’una iniciativa molt engrescadora i va instar la resta de corporacions a encetar projectes similars.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic