Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Cinca
Jordi Cinca

Enduriment de les condicions per als préstecs privilegiats


Escrit per: 
Redacció

L’executiu està treballant en una nova edició del programa de crèdits destinats al finançament privilegiat d’empreses de valor afegit i de caràcter innovador i, igual que fa dos anys, revisarà novament les condicions per accedir a aquests ajuts i incidirà en la “coresponsabilitat” de l’impulsor del projecte en el seu finançament. 
Així ho va anunciar ahir el titular de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, després que el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) recollís ahir un edicte que feia pública la relació dels préstecs a diferents persones o empreses, per un valor global de més d’un milió d’euros, que s’han hagut de resoldre de manera anticipada i que suposen que l’executiu, avalador dels préstecs, hagi de fer front a l’execució dels avals, que mirarà posteriorment de recuperar reclamant als beneficiaris dels préstecs.
Els imports executats oscil·len entre 13.967 euros i 114.791 euros i en tots els casos el motiu que es dóna per executar el préstec és l’incompliment del contracte per part dels beneficiaris.
Cinca, que va recordar que la modificació anterior ja es va fer “per evitar que hi hagi un nombre significatiu de projectes que no acaben reeixint i que per tant no tenen la capacitat de retornar el préstec”, va qualificar el nombre de préstecs que s’han resolt de forma anticipada, entre els quals hi ha el destinat al projecte de la Universitat de les Valls, de “poc significatiu”.
D’altra banda, el BOPA recollia ahir un segon edicte amb la relació dels préstecs acordats i formalitzats del programa entre el primer d’octubre del 2014 i el 31 de desembre passat. En concret es tracta de set projectes, que rebran un import global de 757.800 euros.

préstecs
finançament privilegiat
empreses
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic