Diari digital d'Andorra Bondia
Actua va presentar ahir el programa de subvencions davant una representació d’empresaris.
Actua va presentar ahir el programa de subvencions davant una representació d’empresaris.

Entre 30 i 40 empreses es podran beneficiar de les ajudes d’Actua


Escrit per: 
M.S. / Foto: Actua

Entre trenta i quaranta empreses es podran beneficiar del primer programa d’ajudes impulsat per Actua amb l’objectiu d’ajudar a la transformació d’aquestes per tal de fer-les més innovadores, competitives i dotar-les de valor afegit, que, com va anunciar el cap de Govern en el debat d’orientació, compta amb una dotació de 190.000 euros. Així ho van explicar ahir el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i la directora d’Actua Empresa, Judith Hidalgo, que van precisar que cada beneficiari pot rebre com a màxim una subvenció de 6.000 euros.
El programa, que tal com va avançar Missé tindrà continuitat l’any vinent amb una dotació similar, va dirigit a les pimes i, especialment a aquelles empreses més petites. Així, segons va destacar Hidalgo, de la dotació prevista es destinaran 161.500 euros (el 85%) per a empreses amb una facturació inferior a 350.000 euros, mentre que 28.500 euros (15%) es repartiran entre les empreses que facturin entre aquesta quantitat i 1,5 milions d’euros.
Els ajuts, que preveuen la subvenció de la contractació de serveis que facilitin la digitalització, innovació i la internacionalització de l’empresa, es poden demanar fins el 14 de desembre vinent i s’atorgaran a aquelles sol·licituds que compleixin els requisits per ordre de presentació de la petició i fins a esgotar la dotació prevista.
Així mateix, Hidalgo va explicar que aquelles empreses que ja hagin contractat enguany algun servei susceptible de rebre l’ajuda amb anterioritat a aquesta convocatòria també podran sol·licitar-la, si bé la dotació aplicada a serveis retroactius “no podrà superar el 20% del total de la dotació del programa”.
La directora d’Actua Empresa va detallar el funcionament del programa d’ajudes. D’aquesta manera, la pime interessada sol·licita la subvenció a Actua, que determinarà si s’ajusta o no als requisits establerts. En cas afirmatiu, l’empresa contracta el servei al proveïdor, “que ha de ser andorrà, segons va precisar Hidalgo, i abona el 20% del cost d’aquest. Un cop fet el treball, el proveïdor el justifica davant d’Actua, que li abona el 80% del cost.
Els serveis subvencionats pel programa d’ajudes s’emmarquen en tres àmbits com són la innovació, la internacionalització i l’optimització. Així, en el primer cas, Hidalgo va explicar que es poden donar ajudes per a la realització d’estudis especialitzats sobre noves línies de negoci, en l’àrea de recerca tecnològica o en la incorporació de noves tecnologies.
Pel que fa a la internacionalització, poden rebre subvenció serveis com la diagnosi del potencial d’internacionalització, el disseny i posicionament web orientat a mercats internacionals, l’assessorament en transaccions comercials internacionals, plans de promoció internacional i serveis de disseny i muntatge d’estands a fires internacionals, entre d’altres serveis.
Finalment, quant a l’optimització, es poden sol·licitar ajudes per a serveis de recerca de recursos humans especialitzats en innovació, internacionalització i optimització de processos empresarials, de reestructuració de personal orientats a millorar la competitivitat, de gestió de l’activitat empresarial o serveis d’assessorament per a obtenir certificacions voluntàries ISO o altres normes de qualitat, entre d’altres.

Canvis en la imatge de la marca per simplificar i evitar confusions

Conscients que el projecte Actua, tant en la vessant d’acompanyament de les empreses i captació d’inversió estrangera com en la de promoure els projectes innovadors, podia generar “una certa confusió” ja que sota el mateix paraigua Actua hi havia l’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) i la Fundació ActuaTech, s’ha procedit a fer un canvi d’imatge en la marca. Així ho va avançar ahir el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que va precisar que amb el canvi es busca una major simplificació i evitar confusions. Així, a partir d’ara “es parlarà només d’Actua” i únicament hi haurà la diferenciació entre Actua Empresa i Actua Innovació, en funció de l’àmbit d’actuació. En les iniciatives fora de les nostres fronteres les marques seran Invest in Andorra o Innovation Hub Andorra, en funció de cada cas.

empreses
ajudes
Actua
beneficiar
entre 30 i 40
Número de vots: 329
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic