Diari digital d'Andorra Bondia
La seu d'Andbank.
La seu d'Andbank.

Fitch confirma el ràting d’Andbank en BBB amb perspectiva estable


Escrit per: 
Redacció

L'agència de qualificació Fitch Ratings ha mantingut el ràting d’Andbank a llarg termini en BBB amb perspectiva estable, segons va informar ahir l'entitat en un comunicat. La valoració corrobora la trajectòria i els "bons" resultats aconseguits el 2017, un any que l’entitat ha tancat amb la "satisfacció d’haver superat folgadament" els objectius marcats, segons assegura Andbank en un comunicat. "En un entorn internacional complex –afegeix–, aquest bon resultat s'explica per la consolidació del model especialitzat en banca privada, a la diversificació geogràfica i a la confiança que els clients han dipositat en l’entitat".

La trajectòria internacional del grup Andbank, que va començar l’any 2000, l’ha permès créixer fins a assentar-se en tres dels cinc continents i dota al grup d’una diversificació geogràfica única al Principat. Llatinoamèrica, Israel i Espanya són els tres pilars estratègics d’aquesta expansió. Els recursos sota gestió de clients s'han mantingut entorn dels 22.200 M€, reafirmant el grup com a líder a Andorra en actius gestionats.

Amb uns tipus d’interès en mínims històrics en la zona euro, la inversió en creixement internacional i en innovació tecnològica, i tenint en compte els criteris de prudència en la gestió del balanç, el Grup Andbank ha tancat el 2017 amb un benefici net de 39,2 milions d’euros, un 30% per sobre del previst.

Els bons resultats de l’entitat el 2017 es veuen reforçats per una sòlida estructura de capital i una còmoda posició de liquiditat, per sobre del 75,80% (molt superior al mínim exigit del 40%). A més, la solvència ha augmentat fins al 24,57%, que en termes de Tier1, segons Basilea III, és del 15,83%, de manera que ha superat el capital d’entitats europees equivalents.

L’evolució i expectatives positives del grup s’han vist també recolzades per la bona acollida que ha tingut en els mercats internacionals l’emissió de bons amb garantia hipotecària per valor de 135M€ que el grup ha llançat el 2017. Andbank ha estat la primera i única entitat andorrana en fer una introspecció en els mercats internacionals de deute, una emissió dirigida exclusivament a inversos institucionals. "Amb aquesta emissió el banc diversifica els fons de finançament del grup i reforça també el balanç", afirma el comunicat. 

L’estratègia, la gestió i el perfil de risc del banc mantenen el reconeixement de l’agència Fitch Ratings, que reafirma el grup amb una qualificació a llarg termini de BBB amb perspectiva estable. Les qualificacions es basen en el creixement de l’activitat de banca privada, la seva sòlida expansió internacional i nacional, així com la gestió conservadora del balanç.

Fitch
Andbank
confirma
ràting
perspectiva
BBB
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic