Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Gallardo presenta al Consell Econòmic i Social l’actualització de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Facundo Santana

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presidit avui una nova reunió del Consell Econòmic i Social (CES) amb la voluntat de compartir els principals eixos d’actuació del Govern amb el sector. Així, ha exposat als participants l’actualització de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació, que recull i regula tant les diferents opcions previstes per a les persones beneficiàries del servei, com els requisits d’accés als mateixos. En aquest sentit, ha detallat que la cartera inclou els següent serveis: d’informació i registre; d’orientació professional; d’assessorament per a l’autoocupació i la creació d’empreses; de millora de la qualificació professional; d’intermediació per a persones i empreses; d’accés a les dades de l’Observatori de les polítiques socials; i d’atenció a les empreses.

El ministre els ha indicat que la voluntat del Govern és publicar el document durant el mes de juliol, així com també un díptic per donar a conèixer a la ciutadania el Servei d’Ocupació. A més, la voluntat de l’Executiu és avaluar anualment, a partir del 2022, els criteris, mètodes i processos de valoració de cadascun dels serveis amb l’ajuda del Consell Econòmic i Social.

Encara en clau d’ocupació, el ministre també ha posat sobre la taula l’actual problemàtica per cobrir places per a la temporada d’estiu mentre el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació segueix sent elevat. Consegüentment, ambdues parts s’han compromès a analitzar l’actual circuit d’accés a les feines i d’obertura de quotes per a treballadors forans, per després avaluar conjuntament si cal repensar algun procés.

Gallardo també els ha manifestat que el projecte de Llei d’economia digital i emprenedoria inclou i clarifica noves modalitats contractuals, com ara el teletreball, que s’ha estès arran de la crisi de la COVID-19, el dret a l’horari flexible o a la desconnexió digital.

Finalment, durant la reunió del CES, que se celebra periòdicament, també s’han repassat les aportacions dels diferents actors als reglaments dels tràmits administratius de registre i desenvolupament del procés d’elecció de delegats dels assalariats i comitès d’empresa, d’una banda, i del registre d’organitzacions empresarials, de l’altra. Ara s’analitzaran i es traslladaran al Consell de Ministres per a la seva aprovació.

gallardo
Consell Econòmic i Social
actualització
cartera de serveis
Servei d’Ocupació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic