Diari digital d'Andorra Bondia
Els afectats pel tancament tenen 15 dies per sol·licitar les ajudes.
Els afectats pel tancament tenen 15 dies per sol·licitar les ajudes.

Ja es pot demanar la subvenció de la CASS pel tancament de l’RN-22


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Amb la publicació ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) del decret de mesures urgents per ajudar a pal·liar els efectes econòmics derivats del tall de la carretera RN-22 per part de les autoritats franceses, així com de l’edicte pel qual es fan públiques les mesures adoptades en el marc d’aquest decret, es va obrir el termini perquè els comerciants i empresaris del Pas de la Casa puguin sol·licitar aquests ajuts.

D’aquesta manera, els empresaris afectats per aquesta situació podran sol·licitar al Govern una subvenció de la part de cotització de la CASS (corresponent al període de tancament de la carretera) que assumeix el patró (15,5%) dels treballadors que exerceixen la seva activitat als comerços del Pas de la Casa, així com aquells que estiguin vinculats a empreses de prestació de servei del sector turístic.
En aquest sentit, el ministre portaveu, Èric Jover, va precisar que en la sol·licitud genèrica que s’haurà de lliurar al Servei de Tràmits els afectats hi hauran d’adjuntar el full de cotització social de l’empresa corresponent el mes de maig. El Govern assumirà la cotització corresponent al període de tancament de la carretera, del 28 d’abril al 15 de maig.
Els afectats pel tancament de l’RN-22 tindran únicament 15 dies per sol·licitar aquesta subvenció de la cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social, i transcorregut aquest termini no s’acceptaran més sol·licituds, segons s’especifica en l’edicte aprovat per l’executiu.

No a més campanyes
D’altra banda, i interpel·lat sobre les demandes d’alguns comerciants del Pas de la Casa d’allargar la campanya publicitària també durant el mes de juny i part de juliol, Jover, que va remarcar que no era una qüestió que s’hagués abordat en el consell de ministres, es va mostrar partidari de “separar” les accions vinculades a un fet concret, com és el cas del tancament obligat per l’esllavissada, de les accions que es puguin fer de promoció del Pas de la Casa igual com es fan d’altres zones comercials del país.

demanar
subvenció
cass
tancament
RN-22
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic