Diari digital d'Andorra Bondia
Eusebi Nomen
Eusebi Nomen

La Batllia admet la demanda de Raiffeisen.ad contra l’AREB


Escrit per: 
M.S./Foto: G.LL..

La Batllia ha admès a tràmit la demanda de la societat cooperativa Raiffeisen.ad contra l’AREB per la resolució del 21 d’abril passat per la qual es van adoptar els instruments de resolució relatius a Banca Privada d’Andorra. Així ho va explicar ahir el president del consell rector de Raiffeisen.ad, Eusebi Nomen, que va informar també que la societat ha lliurat un nou escrit a l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries en què, a part de reiterar les propostes presentades per Raiffeisen.ad, s’adjunta una comparativa per demostrar que “en el pitjor dels escenaris, l’oferta de la societat és en 300 milions d’euros millor que la presentada per J.C. Flowers”, quantitat que “en el millor dels escenaris pot arribar a ser de 700 milions”.
Així, l’estudi compara la destrucció de valor de BPA que hi hauria amb la reestructuració proposada per la societat cooperativa –en el cas que els corresponsals i custodis de l’entitat haguessin estat actius després del març del 2015– o amb la proposta de compra de part del negoci de BPA –en el cas que els corresponsals i custodis no haguessin operat a partir del març de l’any passat–, que xifra en els dos casos en 180 milions d’euros, corresponents al valor de les accions de Banco Madrid, i la proposta de resolució de l’AREB, que xifra en 486 milions d’euros.
Nomen va plantejar també un quart escenari, que s’acabés liquidant Vall Banc, en què el cost es dispararia fins a 756 milions d’euros. L’economista va considerar aquest darrer escenari “possible” tenint en compte que no s’ha formalitzat oficialment l’adjudicació de l’entitat pont a J.C. Flowers –hi ha temps fins al 12 de juny– o que posteriorment el fons estatunidenc optés per liquidar Vall Banc. A més, i amb la recent sentència del Constitucional, el president del consell rector de la societat cooperativa veu “altament improbable que l’AREB faci l’adjudicació” i també “altament improbable que una entitat internacional seriosa adquireixi Vall Banc quan hi ha en marxa un litigi de primer ordre”.

Batllia
AREB
Raiffeisen.ad
Eusebi Nomen
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic