Diari digital d'Andorra Bondia
El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol.
El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol.

La Cambra guanya un 3% d’inscrits i ja supera les 7.400 empreses


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis va celebrar ahir un ple per presentar els resultats de la seva activitat durant l’any 2019. En aquest sentit es va destacar que l’ens ha incrementat un 2,7% el nombre d’entitats registrades i per tant el cens d’empreses inscrites ja ha arribat a les 7.437. Igualment, es va explicar que s’ha mantingut el nombre de persones ateses durant l’any respecte a l’exercici 2018, amb aproximadament uns 5.000 usuaris entre professionals, emprenedors, autònoms i empresaris.

Pel que fa als projectes que es consideren clau en el seu rol d’assessor, hi ha la presentació durant el mes de juny passat del pla de desenclavament d’Andorra, que busca aportar solucions d’infraestructures alternatives com poden ser la construcció d’un aeroport internacional dins del territori i la connexió amb les línies ferroviàries d’Espanya i França. Segons es va assenyalar en una nota de premsa, des que es va presentar el pla la Cambra ha avançat en els estudis tècnics de viabilitat i s’ha signat un acord de col·laboració amb el Govern per continuar treballant conjuntament per a la millora de les comunicacions en general.

Durant l’any 2019 també s’han fet els darrers passos per posar en marxa el Tribunal d’Arbitratge i la Cambra ha obtingut el certificat com a entitat mediadora, fet que es considera que representa el primer pas per treballar en la resolució de conflictes mitjançant la metodologia de la mediació.

Dinamització
Pel que fa a la dinamització del comerç, es va destacar la posada en marxa del segell de qualitat Certificat Comerç Excel·lent i sis comerços han obtingut l’acreditació. A més, també es ressalta el treball conjunt amb el departament de Duana i altres representants del Govern per avançar en la possible creació d’una zona franca a Andorra.

Com a projectes de futur es vol incrementar el nombre de comerços participants en el segell de qualitat, continuar amb els estudis tècnics per millorar les comunicacions i seguir de prop les negociacions amb la UE pel futur acord d’associació i analitzar-ne les conseqüències.

cambra
guanya
3%
inscrits
supera
7.400 empreses
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic