Diari digital d'Andorra Bondia
Moment de la signatura de l’acord de col·laboració entre la Cambra i BancSabadell, ahir al matí.
Moment de la signatura de l’acord de col·laboració entre la Cambra i BancSabadell, ahir al matí.

La Cambra i BancSabadell renoven l’acord per a la formació


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) i BancSabadell d’Andorra van renovar ahir el conveni de col·laboració per facilitar la formació continuada per a les empreses i professionals del Principat i contribuir d’aquesta manera a la competitivitat empresarial. Segons va explicar el president de la Cambra, Miquel Armengol, a les dues institucions “ens uneix un mateix objectiu, el de col·laborar per formar les empreses del país”. També va explicar que aquesta iniciativa s’ha anat consolidant amb èxit, amb una participació de 4.800 alumnes i un total de 350 cursos impartits per la Cambra de Comerç. 

La responsable de formació de la Cambra, Stela Canturri, va detallar que la valoració mitjana dels cursos i tallers ha estat d’un 8,6 sobre 10, fet que indica l’alt grau de satisfacció dels usuaris. En aquest sentit, el Conseller - Director General de BancSabadell d’Andorra, Josep Segura, va dir que “estem convençuts que les formacions són de qualitat i s’adapten al que requereix el teixit empresarial, comercial i econòmic del país”. També va assenyalar que reverteixen en l’economia andorrana i en el bé de tota la societat. 

Gràcies a aquest conveni de col·laboració, signat el 2014, BancSabadell d’Andorra ha subvencionat els cursos, programes i tallers de formació del catàleg anual de la Cambra de Comerç amb la voluntat d’acompanyar l’empresa andorrana en el seu procés formatiu. La subvenció de l’entitat financera permet reduir el cost, fent més assequible la formació per a l’usuari final. D’aquesta manera, les empreses del país poden invertir en la capacitació del seu equip humà i augmentar el seu enriquiment intel·lectual i personal per fer front als reptes empresarials i de mercat. El conveni té la ferma voluntat de donar suport a les empreses en la millora de la seva competitivitat, així com de les aspiracions de promoció professional i desenvolupament dels treballadors.

L’estudi aeronàutic i el ferroviari, per bon camí

El president de la Cambra, Miquel Armengol, va declarar que continuen treballant en el tema de les comunicacions, de manera que els estudis tècnics, tant el de la viabilitat de l’aeroport, com el de la connexió ferroviària amb França a través d’un túnel des de Porta fins al Pas de la Casa “van bé, però en parlarem després de les eleccions” perquè “no volem condicionar la política”. Així, va anunciar que els presentaran cap al mes de maig o de juny, “quan hi hagi nou Govern”. De fet, va assegurar que l’estudi sobre el tren està més avançat pel que fa a la part francesa. Armengol va afegir que des de la Cambra continuen treballant per ajudar a fer créixer l’economia i que els comerços facin el canvi necessari en aquests moments. La seva, va remarcar, és una feina “que no fa soroll”. També va manifestar que no “hem tingut encara cap contacte amb els partits”, perquè “no som polítics”. El president de la Cambra va emfatitzar que no volen que cap d’aquests projectes “s’utilitzi políticament”.

Cambra de Comerç
BancSabadell
acord
formacio
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic