Diari digital d'Andorra Bondia
El nou president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, després de ser elegit, ahir.
El nou president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, després de ser elegit, ahir.

La Cambra treballarà per recuperar el projecte d’un aeroport a Andorra


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: A.S.

Una de les prioritats de la nova junta de la Cambra de Comerç serà la millora de les comunicacions, un aspecte que considera clau per atraure inversió estrangera, diversificar l’economia i esdevenir un destí per al turisme de luxe. Per això, treballarà per recuperar el projecte de construir un aeroport dins d’Andorra. El nou president de l’ens, Miquel Armengol, va afirmar que la instal·lació de la Seu d’Urgell “és limitada”, mentre que en l’heliport no s’hi confia,  ja que “no hi creiem gaire com a mitjà de transport”. Armengol va remarcar que el problema del Principat és que “estem al mig del Pirineu i no tenim sortida ràpida”. És per aquest motiu que considera que un aeroport nacional permetria “desenclavar el país”.

El president de la Cambra de Comerç també va parlar de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). En va destacar la lliure circulació de mercaderies, que obre les portes a l’e-commerce (que és la tendència actual en el sector) i que facilita la venda a tot el món. Per Armengol, les negociacions amb la UE han de ser positives i s’ha d’intentar no perdre-hi. Va declarar que caldrà treballar per buscar alternatives al tabac i que la inversió estrangera és un procediment lent i, per tant, és qüestió de temps que doni els seus fruits. La nova junta també fomentarà la relació amb altres cambres de comerç, un fet que considera important. Fins avui principalment es treballava amb les organitzacions homòlogues d’Espanya, França i també Luxemburg. La intenció ara és establir col·laboracions amb cambres de comerç de zones més llunyanes, com poden ser Àustria o altres països. Armengol també va anunciar que d’aquí a dos anys hi ha la possibilitat que Andorra aculli el Congrés de cambres de comerç iberoamericanes, un grup del qual forma part. 

Formació

La Cambra de Comerç continuarà apostant per oferir un ampli ventall de formacions. Així, a banda dels cursos que s’estan fent, es preveu que se n’incloguin de nous per als empleats que treballen de cara al públic als sectors de la restauració, el comerç i l’hoteleria. Armengol va destacar que aquesta ha de ser una de les preocupacions dels empresaris i també dels assalariats, al mateix temps que va afegir que sobretot al comerç, i principalment durant la crisi, els salaris eren baixos i això va fer que el sector es dotés d’un tipus de personal que no era el més adequat per un servei turístic. El president de la Cambra de Comerç va acceptar també que és difícil trobar mà d’obra qualificada i, a més, és cara perquè s’ha d’anar a buscar a fora.

Un dels canvis amb els quals  es trobarà la nova junta serà l’aplicació de la nova llei de la Cambra de Comerç. Armengol va remarcar que el text és molt positiu, ja que soluciona una de les assignatures pendents de la llei del 1993 que ha estat en vigor fins ara, que és el finançament.

Només la candidatura encapçalada per Miquel Armengol es va presentar a les eleccions al ple de la Cambra de Comerç i va ser elegida. L’acompanyaran Ramon Ginesta com a vicepresident de comerç, Daniel Armengol com a vicepresident d’indústria, Jordi Daban com a vicepresident de serveis turístics, Esther Puigcercós com a vicepresidenta d’altres serveis, Josep Maria Mas com a tresorer, Joan Arderiu com a tresorer adjunt, i Carles Flinch i Mercè Arderiu com a vocals. 

Armengol ocuparà el càrrec durant els propers tres anys. Fins ara n’era el vicepresident. Després de ser elegit es va mostrar engrescat amb el repte que té davant, que passa per detectar els problemes que hi ha al món del comerç i aportar-hi solucions. Tot això amb un contacte fluid amb el Govern, 
va dir.

Cambra Comerç
aeroport
projecte
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic