Diari digital d'Andorra Bondia
La junta de la Confederació Empresarial Andorrana encapçalada per Gerard Cadena.
La junta de la Confederació Empresarial Andorrana encapçalada per Gerard Cadena.

La CEA es renova i oferirà estudis econòmics per sectors i altres serveis


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) preveu presentar el mes de juny vinent una nova reestructuració i nous serveis que oferirà a totes les associacions i socis que la integren. Així ho va avançar el seu president, Gerard Cadena, que parla d’“una remodelació global, amb unes noves línies a seguir”. Segons Cadena els serveis que s’oferiran responen a algunes demandes d’associacions afiliades. En aquest sentit, es faran estudis econòmics dels sectors  i altres de més específics. Alguns seran sol·licitats i altres es faran per iniciativa pròpia amb la intenció d’oferir tots els resultats i dades als afiliats perquè els utilitzin com a eines per millorar. També es preveu la formació específica, amb una diversitat de cursos als quals podran accedir tots els socis empresaris. 
Cadena va destacar que moltes de les associacions que integra la CEA no tenen lloc físic i també reclamen altres serveis, com el de comptabilitat. A partir del mes de juny, la CEA satisfarà totes aquestes demandes. 
En aquesta nova reestructuració de la patronal hi entra també la figura del nou gerent, que serà el periodista i advocat Iago Andreu, a partir de juny. 
En paraules de Cadena, “la CEA s’enfronta a grans reptes”. El primer serà el 17 de juny,  quan la CEA assumirà la presidència del Consell Empresarial Iberoamericà (CEIB) i serà l’encarregada d’organitzar a Andorra el Fòrum Empresarial Iberoamericà que se celebrarà el 2020 de manera paral·lela a la reunió de caps d’Estat i de Govern.
Un altre repte “serà l’acord d’associació amb Europa”, que com va recordar el president de la patronal és un dels eixos sobre els quals la CEA ha de continuar estant pendent.
 
Nova relació amb la UHA
 
Aquesta nova línia de la CEA atraureà de nou la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), que va sortir de la patronal. Segons el seu president, Carles Ramos, serà en un règim diferent que se centrarà en la col·laboració puntual, ja la UHA no preveu tornar a integrar-se dins la CEA. “Som una patronal suficientment gran i la nostra nova relació amb la CEA seria a través d’un conveni de col·laboració”, va avançar Ramos. 
El representant del sector hoteler va destacar que “és comprensible que les dues entitats ens necessitem. La CEA és una patronal molt transversal que aglutina tots els sectors i en la qual volem col·laborar”. 
Aquests nous serveis que posarà la CEA a l’abast dels empresaris han estat molt ben rebuts per la UHA per tal de reprendre la relació amb la CEA. En aquest sentit, Ramos va recordar que “sempre hem dit que volíem tornar en un futur, i ho farem ara, però no com un membre més de la confederació, sinó a través d’un acord de col·laboració”.
CEA
UHA
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic