Diari digital d'Andorra Bondia

La CEA posa en marxa el programa de formació continuada per a empresaris


Escrit per: 
Redacció


Amb l’objectiu de complir el Pla d’actuacions per al 2010 aprovat en l’assemblea general, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) està enllestint la posada en marxa del nou servei de formació continuada, segons van explicar ahir la directora de l’entitat, Mònica Codina, i el responsable d’aquesta iniciativa, Josep Manzano.

Segons va explicar Codina, la voluntat de la CEA és que la formació que oferirà l’entitat, dirigida principalment a propietaris i càrrecs directius d’empreses, no s’encavalqui amb altres formacions, com les que pot oferir, per exemple, la Cambra de Comerç.
Així, des de la CEA se centrarà les formacions, que es portaran a terme entre els mesos d’octubre i juny, en dos grans eixos, que són la gestió estratègica i organitzativa i la gestió econòmica, financera i fiscal.
Precisament, per donar a conèixer les formacions entre l’empresariat i prioritzar les temàtiques que puguin ser de més interès, la CEA ha elaborat un catàleg de formacions i ha organitzat una jornada en el transcurs de la qual enquestarà els participants sobre les temàtiques formatives que puguin ser del seu interès.
Aquesta sessió, que tindrà lloc demà a partir de dos quarts de dotze del migdia a la sala d’actes de Prada Casadet, comptarà amb la participació del secretari general de Pimec, Antoni Cañete, i amb una conferència de Josep Manzano, que sota el títol El repte de la competitivitat: una solució de present per assegurar el futur, incidirà en la importància de la formació.
Precisament, Manzano, que va recordar que una de les conclusions unànimes de les taules de treball sobre immigració i recursos humans i formació que ha portat a terme l’executiu és precisament la importància i la necessitat de la formació, va destacar que aquest aspecte “és una de les claus” per sortir de la crisi i va qualificar el projecte formatiu de la CEA com un “oferiment a nivell global a les empreses del país”.
Així mateix, Manzano, que va recordar les experiències en aquest àmbit portades a terme en països del nord d’Europa, on algunes empreses han instaurat programes perquè dues de les vuit hores de la jornada laboral es dediquin a formació, va explicar que des de la CEA no es pretén importar aspectes de fora sinó que la formació “ha de ser molt aplicable a la realitat del país”. No obstant, en determinades àrees molt concretes sí que hi haurà participació d’experts forans.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic