Diari digital d'Andorra Bondia

La CEA proposa que el parc tecnològic s’ubiqui als terrenys de Santa Coloma


Escrit per: 
Marià Miño


La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va proposar, durant la primera taula de desenvolupament econòmic relativa als nous mecanismes d’activitat econòmica, foment i innovació, que es construeixi  un parc tecnològic nacional als terrenys de titularitat governamental situats a Santa Coloma.

La patronal va plantejar que el parc tecnològic tingui participació privada, mitjançant la creació d’un consorci mixt, i que la infraestructura estigui inclosa en un pla d’inversió tecnològica.

La directora de la CEA, Mònica Codina, va avançar ahir algunes de les “propostes concretes” que es van fer a la taula de des­envolupament econòmic, com per exemple la creació de vivers d’empreses que donin vitalitat al teixit actual, i que aniria també inclòs en aquest pla d’inversió tecnològica. Pel que fa al model del parc tecnològic, la CEA va proposar la creació d’un consorci públic i privat que possibiliti “una gestió ambivalent, de titularitat pública però amb participació privada”. Finalment, la patronal va proposar fins la ubicació: el terreny de propietat governamental situat a Santa Coloma, que disposa d’uns  5.000 metres quadrats de superfície.

Reforma legislativa
Codina va valorar ahir de forma positiva que el ministre d’Economia i Finances, Pere López, inclogués la creació del parc tecnològic en les línies prioritàries d’actuació exposades en la seva compareixença davant de la comissió legislativa d’Economia. No obstant, Codina va afirmar que “amb la legislació que hi ha en aquests moments no és possible aquest parc, així que depèn de la voluntat política”, i va afegir: “Hem de tenir molt clar cap a on hem d’anar, però cal començar a treballar ara.” En aquest sentit, l’exministra va apuntar la necessitat de canviar la Llei d’inversions estrangeres, en considerar que “no ha funcionat” i que “no dóna la possibilitat d’aquesta obertura”. Segons Codina, també caldria modificar el marc legal sanitari, ja que la legislació actual “no permet inversió estrangera d’altres serveis que no siguin públics en aquest àmbit”. Finalment, l’exministra va apuntar la necessitat de revisar les lleis de finances i competències comunals per regular la creació de parcs tecnològics a les diferents parròquies, i fer-ho d’una forma racional.
La Confederació Empresarial Andorrana considera que l’àmbit de la salut és un dels que es podria desenvolupar amb el parc tecnològic donades les demandes “que han arribat”, i a les quals no s’ha pogut donar resposta per una qüestió legal. Un altre seria el de les tecnologies de la informació, mitjançant el desenvolupament d’una plataforma que, segons Codina, podria seguir el model del 22@ de Barcelona.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic