Diari digital d'Andorra Bondia
L’assemblea de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA).
L’assemblea de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA).

La CEA treballa per articular una secció d’autònoms i microempreses


Escrit per: 
Redacció / FOTO: CEA

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va aprovar ahir en una assemblea general extraordinària una reforma dels estatuts de l’entitat i del sistema de quotes dels associats encaminada a reforçar el paper de l’entitat com a patronal representativa. La reforma té per objectiu establir una relació directa i proporcional entre el nombre d’assalariats de les empreses membre i el pes de les mateixes al si de l’organització, així com establir un sistema de quotes dels socis que es vinculi directament amb els serveis que reben per part de la CEA. La patronal és conscient que el moment actual demana que la CEA reforci la seva representativitat amb la vista posada en el desenvolupament de la normativa laboral aprovada fa uns mesos i de la qual se n’han de derivar mecanismes de diàleg social amb les organitzacions sindicals i amb l’administració pública. La reforma va comptar amb l’aprovació per assentiment de gairebé el 70% dels associats, presents o representats a l’assemblea general extraordinària d’aquest matí.

Així mateix, la CEA treballa per articular una secció específica per a autònoms i microempreses, ja que són aquest tipus d’afiliats els que tenen una major necessitat de serveis i els que més es poden aprofitar dels beneficis d’estar associats.  La CEA està formada per 22 associacions sectorials i 180 socis individuals, la majoria dels quals són microempreses que donen feina a entre 1 i 5 persones. La futura secció d’autònoms i microempreses haurà de servir per recollir les inquietuds del col·lectiu i fer servir la CEA com una corretja de transmissió de les seves necessitats, demandes i expectatives.
D’altra banda, la vicepresidenta de Relacions Internacionals de la CEA, Montserrat Ronchera, es va reunir ahir amb el ministre conseller de l’ambaixada d’Itàlia a Espanya i Andorra, Roberto Frangione, amb el qual va tractar la necessitat d’intensificar les relacions econòmiques entre ambdós països. L’organització de trobades entre empresaris italians i andorrans, la necessitat de signar un conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i Itàlia i les oportunitats que ofereix l’organització per part de la CEA de la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana, han centrat la reunió.
Ronchera i Frangione van parlar de la possibilitat d’organitzar un acte en què l’empresariat andorrà pugui explicar a les empreses italianes la nova realitat d’Andorra, després de les reformes econòmiques implementades durant l’última dècada, i les oportunitats que presenta el Principat com a destí d’inversions estrangeres productives i com a indret on desenvolupar iniciatives empresarials, especialment centrades en activitats de serveis d’alt valor afegit. En aquest sentit, la CEA considera que la signatura d’un conveni per evitar la doble imposició entre Itàlia i Andorra serviria per encoratjar els intercanvis econòmics i les inversions entre els dos països, així com per oferir majors garanties i estabilitat a aquestes activitats. Durant la trobada, Ronchera va explicar a la delegació italiana la feina que està fent la CEA des de la presidència pro tempore del Consell d’Empresaris Iberoamericans i de les oportunitats que ofereix la XIII Trobada Empresarial, que se celebrarà a Andorra coincidint amb la cimera de caps d’Estat i de Govern el novembre del 2020, per promocionar les empreses del país, així com per explorar possibilitats de negoci amb empreses d’ambdós costats de l’Atlàntic.

 

 

 

EFA
microempreses
autònoms

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte