Diari digital d'Andorra Bondia
El president de la Confederació Empresarial, Gerard Cadena.
El president de la Confederació Empresarial, Gerard Cadena.

La CEA vol canvis en la llei perquè els ajuts econòmics arribin a tots els sectors que els necessiten


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

La CEA considera "indispensable" que les mesures d’ajut econòmic contingudes en la Llei òmnibus de mesures per fer front a l'emergència sanitària de la Covid-19 es "facin extensives a totes les empreses dels sectors que hagin patit una davallada en la seva activitat i facturació.

Així ho afirma la Confederació Empresarial Andorrana en un comunicat en què recorden que ja van insistir que els ajuts directes de caire econòmic continguts a la llei s’havien d’aplicar a totes les empreses que haguessin patit una davallada significativa en la seva activitat i facturació com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

I és que l'organització interpretava que quan la llei es refereix a empreses “que hagin suspès la seva activitat” s’està referint tant a les suspeses per decret governamental, com a les que han tancat voluntàriament, com aquelles que mantenen un servei de guàrdia o de permanències, un fet que així es recull en un nou decret publicat al BOPA per l'executiu, i que la CEA afirma "valorar positivament".

Amb tot, la Confederació Empresarial Andorrana manté que l’aplicació de les mesures contingudes a la llei òmnibus "continua presentant un greuge comparatiu amb aquelles empreses que no han suspès la seva activitat, per ser considerades serveis essencials, però que registren davallades de l’activitat i de la facturació que en alguns casos poden superar el 70%, el 80% o el 90% respecte les mateixes dates de l’any anterior".

En el comunicat s'admet que "la situació no és uniforme entre els diferents sectors que romanen oberts i, fins i tot, entre les empreses d’un mateix sector", i per això s'assegura que el "més aconsellable" seria establir "una gradació en l’accés a aquests ajuts en funció de la davallada de l’activitat i la facturació de cada empresa, de tal manera -per exemple- que l’exempció de la part patronal de la cotització a la CASS s’apliqués en proporció a aquesta davallada.

Així mateix, la CEA considera que caldria modificar la llei òmnibus i permetre a les empreses que romanen obertes -i que ens molts casos son serveis
essencials per a la comunitat- que tinguin accés, de manera proporcional, a tots els ajuts econòmics previstos. A més, manté que aquest accés als ajuts hauria de tenir caràcter retroactiu a comptar des del dia 14 de març.

CEA
vol
canvis. llei
ajuts
econòmics
arribin
sectors
necessiten

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte