Diari digital d'Andorra Bondia
Jornada de treball organitzada pel Consell Comarcal de la Cerdanya.
Jornada de treball organitzada pel Consell Comarcal de la Cerdanya.

La Cerdanya vol fomentar l’ocupació a partir dels seus actius naturals


Escrit per: 
Agències

La Cerdanya vol fomentar l’ocupació a partir de l’aprofitament dels actius naturals de la comarca, com són el paisatge, l’orografia, la biodiversitat i la lluminositat solar de la vall per la seva orientació est-oest. D’aquesta manera, i a través d’un Pla Sectorial de Medi Ambient en el qual hi han participat més d’una seixantena de persones, s’estan explorant les possibilitat de crear nous llocs de treball especialitzats dins de l’àmbit de les activitats de guiatge i interpretació del patrimoni natural, entre d’altres. A més, una de les propostes que s’han posat damunt la taula és la de situar el territori com una zona que fomenta el turisme en la diversitat, el que vol dir destinar recursos en facilitar l’accés a la muntanya a aquells col·lectius que ara per ara ho tenen més complicat.

Els resultats de la diagnosi del Pla Sectorial de Medi Ambient de la Cerdanya, els quals es van presentar ahir, serviran de base per definir, abans d’acabar l’any, un pla d’acció que recopili les propostes concretes que ajudin a revertir aquells aspectes que puguin presentar algun tipus de debilitat i, a més, posar en valor els punts forts que té la comarca en aquest àmbit. Un dels temes susceptibles de treballar és el del patrimoni natural, on s’ha detectat una oportunitat de generar ocupació en l’àmbit del guiatge i la interpretació turística, ja que hi ha una demanda de més especialització en àrees com ara la de l’ornitologia, la geologia o la fotografia, entre d’altres, segons ha explicat la sòcia i tècnica de l’empresa Raiels, Núria Serena, que coordina el pla.

La desestacionalització del turisme i la preocupació davant una possible massificació de l’entorn natural de la comarca són altres de les qüestions que s’han reflectit en la diagnosi d’aquest pla. En aquest sentit, una de les idees que s’ha proposat és que la Cerdanya pugui convertir-se en un pol d’atracció per a aquelles persones que presenten dificultats per accedir a la muntanya, com ara les de la tercera edat, les que tenen una discapacitat visual o mobilitat reduïda. Serena ha destacat que l’orografia del territori és favorable de cara a poder arribar fins als cims d’una forma “relativament còmoda”.

Una de les oportunitats que s’ha definit en la diagnosi del Pla Sectorial de Medi Ambient, a partir d’algunes debilitats detectades, fa referència a la necessitat d’apostar per tirar endavant diversos projectes pensant en un àmbit superior al municipal. 

Cerdanya
fomentar
ocupació
actius naturals
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic