Diari digital d'Andorra Bondia
La ciberseguretat agafa pes en la nova missió d’empresaris francesos
La ciberseguretat agafa pes en la nova missió d’empresaris francesos

La ciberseguretat agafa pes en la nova missió d’empresaris francesos


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Una vintena d’empresaris de la zona del sud de França s’han desplaçat aquesta setmana al Principat per estrènyer llaços comercials entre els dos territoris i analitzar noves oportunitats de negoci. En aquesta ocasió, la sisena edició de la missió organitzada per la Cambra de Comerç, l’Agència de Desenvolupament Econòmic i Cultural Nord-Sud (ADEC-NS) francesa i Actua, ha registrat un notable pes de la ciberseguretat. Ho va dir el president de l’ADEC-NS, Gilbert Salinas, que va assenyalar que aquest és un sector a l’alça. 
De fet, una de les empreses que va participar anteriorment en aquestes trobades, Freemind­tronic, s’ha acabat instal·lant a Andorra –hi treballa des del setembre passat–. Pel responsable d’aquesta societat, Jacques Gascuel, el Principat és “una bona passarel·la” per desenvolupar-se a escala internacional. Aquí ha creat el seu nou invent, un sistema de seguretat de les contrasenyes, que s’ha presentat al Mobile World Congress. Gascuel va destacar que al saló va poder intercanviar impressions amb l’ambaixador dels Estats Units i va concloure que Andorra està “oberta a l’àmbit internacional i el consolat dels Estats Units ens veu així”.
Preguntada per si les negociacions amb la Unió Europea suposen un fre per a la inversió estrangera, la directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, es va mostrar contundent. “No”, va contestar, i va afegir que si l’acord d’associació s’acaba materialitzant “caldrà veure quins avantatges oferirà a les empreses andorranes accedir al mercat europeu”. En tot cas va deixar clar que avui és possible instal·lar-se a Andorra per treballar per al mercat interior o l’estranger i va destacar que aquesta és una plaça que es veu amb interès per les oportunitats que ofereix per projectar-se a l’exterior, principalment a Iberoamèrica. Escaler va destacar que missions com l’organitzada amb els empresaris del sud de França són importants per donar a conèixer l’obertura econòmica i per facilitar els contactes amb empresaris de la zona, que tot i tenir un gran desconeixement de la realitat del país són els que poden estar més interessats a invertir o treballar conjuntament.
Tot i que no es disposa de dades, Escaler i Salinas van exposar que gràcies a les cinc trobades organitzades anteriorment algunes empreses s’han implantat al Principat, han trobat representacions o han acabat treballant a Andorra. Totes responen a sectors molt diversos. El perfil dels negocis que participen en aquesta sisena edició també és molt heterogeni. Entre ells es troba una empresa d’energia fotovoltaica. El seu responsable, Michel Valverde, va destacar que Andorra és un gran importador d’electricitat i per això aquesta activitat podria tenir sortida. També hi van prendre part professionals de l’àmbit de la salut, la informàtica o les iniciatives turístiques i culturals, com ara la Ruta Carlemany, un projecte similar al Camí de Sant Jaume. Així mateix, Patrick Marty, del món financer i de les assegurances, es va desplaçar a Andorra per exposar les ajudes al finançament que ofereix a les empreses o professionals que vulguin invertir al sud de França. “Aquest intercanvi és interessant per trobar sinergies”, va dir Marty en relació amb la missió empresarial.

 

empresaris
frança
cambra
Actua
ciberseguretat
francesos
Pilar Escaler
Gilbert Salinas

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte