Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de les actuals instal·lacions.
Imatge de les actuals instal·lacions.

La Cooperativa Cadí ocuparà la nova parcel·la a pocs anys vista


Escrit per: 
A. D. / Foto: Cooperativa Cadí

Encara és un projecte “de futur”, a uns anys vista, de fet, la Cooperativa Cadí no compta ni amb un projecte redactat per construir la nova factoria a la parcel·la de 90.000 metres quadrats a la zona de l’antic càmping En Valira (al costat de la rotonda d’Andorra, a la sortida de la Seu per l’N-145). Però el primer pas es donava amb l’aprovació, en l’últim ple municipal, de la modificació del planejament urbanístic dels denominats sectors SUD-5 i PERI-6. Una decisió que des de l’empresa saluden amb un comunicat signat per la directora gerent, Anna Puigcercós, on expressen “el nostre agraïment a tots els grups municipals per l’ajuda rebuda des que vàrem començar la recerca d’un terreny per poder construir una nova fàbrica, fins a la celeritat en què s’ha aprovat aquesta modificació inicial de Planejament del Sector Sud-5, la Capella”. 

“Ens trobem en una fase inicial de la modificació del Pla General i, per tant, després de l’etapa d’exposició pública esperem poder visualitzar aquest projecte com una realitat futura per a la nostra Cooperativa”, destaca la nota, on afegeixen que la nova planta “estarà integrada en l’entorn de la ciutat i ens permetrà donar resposta als nous reptes tecnològics i energètics, per tal de ser més eficient, competitiva i sostenible i seguir ser referent econòmic i social de la ciutat i comarques”.

De moment, caldrà iniciar la urbanització de la zona, temps que donaria marge suficient per encarregar el projecte constructiu, per al qual, confirmen des de l’empresa, no hi ha dates previstes, més enllà que ha de ser “en pocs anys”. Amb aquest objectiu, recorden, van adquirir els terrenys: els esmentats 90.000 metres quadrats que, evidentment, són bruts i la superfície útil acabarà sent menor. 
L’objectiu dels responsables de la factoria no està tant a mirar cap a un creixement en termes de producció, sinó en potenciar l’eficiència dels processos. L’objectiu final, donar més valor a la llet que aporten els socis. A hores d’ara, amb la fàbrica ubicada al bell mig del nucli urbà, la cooperativa es troba amb limitacions d’espai per a, per exemple, adquirir i instal·lar nova maquinària que millori els processos. 

Eficiència energètica
Una altra de les necessitats que es buscaria solucionar amb unes noves instal·lacions van per la banda de la millora energètica en termes de sostenibilitat. L’objectiu buscat, doncs, se situa més a potenciar l’eficiència en tots els àmbits que no pas en el pur creixement. 

La cooperativa compta actualment amb una plantilla de 135 treballadors, a les instal·lacions, a banda de les 65 famílies de ramaders que aporten la llet, un conjunt de llocs de feina directes. De manera indirecta, entre transportistes i altres industrials, l’empresa dona feina a un altre centenar de persones. 
Al marge de les instal·lacions de la Cadí, els 22.000 metres quadrats de sòl industrial també acolliran, previsiblement, una nova caserna de bombers i hi hauria expectatives que s’hi pugui ubicar la seu de la futura Regió d’Emergències de l’Alt Pirineu i Aran.

cooperativa
cadí
parcel·la

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte