Diari digital d'Andorra Bondia
La duana del riu Runer.
La duana del riu Runer.

La Covid-19 fa caure les importacions un 73% a l'abril


Escrit per: 
Redacció

Les importacions de béns durant el mes d'abril han sumat 31,88 milions d'euros, amb una variació percentual negativa del 73,6% respecte al mes d'abril de l'any anterior, degut a la crisi provocada per la Covid-19. Segons publica el departament d'Estadística aquest dijous, tots els grups presenten valors negatius i els més destacats són 'Transport' amb un -96,2%, 'Diversos' amb un -90,7% i 'Energia' amb un -88%. Sense el capítol 'Energia', la variació percentual de les importacions baixa un 72,6%.

Pel que fa a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut per un valor de 1.249,95 milions d'euros, una disminució del 10,8% respecte a l'acumulat del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.401,03 milions d'euros. Sense el capítol 'Energia', les importacions disminueixen un 10,3% en comparació amb els darrers dotze mesos i totes les partides també presenten valors negatius.

Quant a les exportacions, durant el mes d'abril han sumat 4,43 milions d'euros, amb una disminució del 57,7% respecte al mateix mes del 2019. En aquest cas, l'única partida amb una variació percentual positiva és la de 'Combustibles' amb un increment del 385,7%. Per altra banda, tota la resta tenen una variació percentual negativa i destaquen les partides 'Electrònica' amb una caiguda de més del 52%; de 'Transport' amb gairebé un -92%, i les de 'Vestit i calçat' amb una disminució aproximada del 60%. Pel que fa a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 107,14 milions d'euros, amb un creixement de l'1,4% respecte als darrers dotze mesos de l'any anterior. Destaquen les pujades de les partides 'Industrial' (23,4%), 'Diversos' (17,5%) i 'Electrònica' amb un 3,2%. Per contra, presenten descensos el 'Transport' amb un 10% menys i 'Joieria' amb un 6,4%.

Finalment, les importacions mensuals expressades en dades ajustades, és a dir, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any en què ens trobem, mostren una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se en un -13% en aquest mes d'abril. Seguidament, les variacions intermensuals de les exportacions, expressades en els mateixos termes, mostren una tendència a l'alça, tot i que amb valors negatius, en els darrers dos mesos, amb una caiguda de l'1,1% en aquest últim mes.

importacions
Duana
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic