Diari digital d'Andorra Bondia
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

La despesa pública en salut augmenta un 8,3% el 2021 i arriba als 179,9 milions


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

La despesa pública en salut se situa en 179,9 milions d’euros l’any 2021, quantitat que representa un augment del +8,3% respecte a l’any 2020. Aquesta xifra suposa el 20,3% del liquidat total de les Administracions públiques (sense comptar ni els actius ni els passius financers ni les transferències de Govern a entitats de les Administracions públiques), 1,4 punts percentuals més en relació a l’exercici anterior, suposa el 6,4% del PIB mentre que la despesa per càpita assoleix els 2.262 euros envers els 2.129 de l’any 2020. Així ho publica avui el departament d'Estadística.

Aquest increment de les despeses s’explica principalment pels augments relatius a les despeses relatives a les prestacions de reemborsament de la branca general de la CASS i en despeses d’inversió (transferències de capital) per infraestructures del Centre hospitalari, dels Centres d’atenció primària i de l’edifici de l’antiga Residència Solà d’Enclar.

Cal tenir present que la despesa pública en salut al Principat d'Andorra inclou la despesa sanitària finançada per la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) a través de les prestacions de reemborsament de la branca general, la despesa sanitària del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) i la resta de despeses en matèria de salut pública de l'Administració central i local.

despesa
Salut
2021
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic