Diari digital d'Andorra Bondia

La importació de carburants augmenta un 1,6% al maig i trenca la tendència negativa


Escrit per: 
Agències

La importació de carburants durant el mes de maig s’ha situat en 12,2 milions de litres, el que suposa un increment mensual de l'1,6% i interanual del 0,9%.

Així ho ha posat de relleu aquest dijous el Departament d'Estadística, que ha assenyalat que amb aquestes xifres es trenca la tendència interanual negativa registrada des de principis d'any.
Les dades mostren que amb les dades registrades al maig, la tendència interanual entra en registres positius (0,9%), després d’acumular vuit mesos consecutius d’evolució negativa. Segons Estadística, aquesta recuperació ha estat causada per les majors importacions que han registrat el gasoil de locomoció durant els últims mesos, i que al maig ha estat acompanyat també per l'increment d'importacions de fuel domèstic, un 0,2% i un 0,7%, respectivament.
El gasoli de locomoció continua sent el carburant que més s’importa, representant el 63% del total. La importació de gasolina es manté a la baixa en termes interanuals, donant continuïtat al context baixista que arrossega des de fa catorze mesos.
Les dades fetes públiques per Estadística apunten que la tendència de les importacions totals de carburants se situa en un context baixista al llarg dels últims tres anys, amb dos repunts puntuals a l’alça durant l’inici i el final de 2010. En aquest sentit, actualment es podria preveure un tercer repunt alcista que es podria confirmar amb les importacions dels propers mesos.
Per grups, tret del repunt a l’alça que s’observa a l’inici de 2011, la tendència presenta en general una evolució baixista, en els llindars mínims de la sèrie presentada. En aquest sentit, la importació de gasoil de locomoció es pot considerar com a la més estable ja que des del final de 2010 la tendència presenta una estabilitat sostinguda amb fluctuacions marginals, i en els llindars més elevats de la sèrie observada. Finalment, Estadística apunta que la importació de fuel domèstic evoluciona a la baixa des de mitjans de 2010, coneixent alguns períodes d’estabilitat. No obstant, la tendència evoluciona actualment en els llindars més baixos de la sèrie presentada.

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic