Diari digital d'Andorra Bondia

La Massana inicia les tasques per confeccionar el cadastre


Escrit per: 
Redacció


La Massana ha endegat la delimitació de les propietats immobiliàries per poder elaborar el cadastre, i la zona pilot per on s’ha començat és el quart de Sispony.

La comissió que s’ha creat per poder portar a terme el treball de camp està formada pel cònsol menor, el responsable del cadastre comunal, tres topògrafs, un grup de veïns coneixedors de la zona i el quart.

A partir d’un calendari establert, s’anirà delimitant els diferents polígons. Abans d’aquesta tasca, durant aquesta tardor, s’ha fet els aixecaments topogràfics de les unitats immobiliàries de la zona urbana de Sispony i ara es tracta que la comissió del cadastre validi les identificacions realitzades. Segons el calendari de treball, la següent zona de treball serà la Massana, on es treballarà fins al mes de març del 2010. Tot seguit començaran els treballs de camp al quart d’Anyós, seguit de l’Aldosa, Arinsal, Erts i Pal. Aquest treball de camp s’allargarà fins ben entrat l’estiu. A partir d’aquí, el Comú disposarà de dades fiables, que ja podrà registrar.
El cadastre que hi ha a l’actualitat data del començament del segle XX. En aquell moment complia les necessitats bàsiques de la parròquia, però en l’actualitat, tenint en compte els canvis que ha experimentat i l’increment del volum de superfície construïda, ha quedat completament obsolet. Aquesta circumstància no s’ha donat només a la Massana, sinó a totes les parròquies. Per això la Llei de finances comunals, del juny del 2003, en la disposició transitòria tercera estableix que el Govern i els comuns disposen d’un termini de deu anys per elaborar un cadastre de la propietat immobiliària nacional.
El Comú de la Massana ha editat un díptic, que ja ha fet arribar als propietaris de la parròquia, amb la finalitat d’informar-los sobre l’elaboració del cadastre i també per demanar-los la seva col·laboració, que serà bàsica en tot el procés que s’acaba d’endegar. Els ciutadans hi poden participar prenent part en les tasques de delimitació de terrenys rústics i facilitant la identificació dels béns immobles. Des de la corporació recorden als ciutadans que també serà de gran ajuda tota la documentació que puguin fer arribar al Comú, com ara plànols o escriptures.
El cadastre és una eina de futur perquè permetrà obtenir un inventari exhaustiu i permanent de les propietats immobiliàries, i servirà per planificar i ordenar el territori. També permetrà conèixer millor les propietats  i donarà més seguretat jurídica a  les transaccions patrimonials.

Número de vots: 60
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic